Er der ved at tegne sig en bund i sølvprisen?

Skrevet af den 05/05/2011 i Økonomi - 0 kommentarer

Det er altid farligt at spå om toppe og bunde, men nu ser det ud som om mineaktierne (målt i HUI indekset) har nået en midlertidig bund, efter at være faldet stort set siden midten af april. Flere af mineaktierne stiger faktisk i skrivende stund på trods af spotprisen på sølv har været nede og ramme USD39, næsten USD11 mindre end fredag.

Der var ellers ved at tegne sig en klar divergens mellem mineaktier og spotprisen.

Hvis mineaktierne kan bruges som indikator, så ser det derfor ud som om, at faldet i sølvprisen er ved at stabilisere sig. I morgen starter kvartalsregnskabssæsonen for mineselskaberne, og det bliver yderst interessant at se, om analytikerne har taget højde for de store prisstigninger i sølv over det seneste års tid.

Sund prisudvikling i sølv

Vi vil gerne lige gøre opmærksom på, at det vi ser ske i sølv faktisk er sundt for den længerevarende trend. Havde sølv fortsat med samme stigningstakter, ville vi havde set en endnu mere voldsom korrektion senere på året. Korrektioner af denne slags – på trods af intensiteten – bekræfter blot, at sølv ikke er i en boble, men i en sekulær uptrend der vil fortsætte mange år endnu.

Som vi ser det, så har sølv korrigeret nok til, at uptrenden nu kan begynde igen. Om vi skal lidt længere ned er bestemt muligt, men vi er overbevist om, at det værste er overstået (ihvertfald i den fysiske pris).

Årsager til faldet

Det følgende er meget vigtigt for forståelsen af hvad der sker:

Der kom endnu to hævning af margin kravene i går, hvilket bringer det samlede antal op på fem på bare otte dage. Dette er exceptionelt. Vi har ikke kunne finde andre eksempler i historien på, at noget aktiv har været udsat for så mange restriktioner på så kort tid. Dette vidner enten om, at der er nogen der er meget bange for hvad der kan ske, hvis prisen på sølv fortsætter med at stige.  Eller også er det simpelthen fordi, at COMEX ikke er i stand til at levere (officiel mængde sølv er nok til at servicere 6,600 kontrakter i maj), og derfor vil “ryste træet” for svage investorer.

Alle disse margin betingelser er som vi kan se meget bearish på ultrakort sigt, men på lidt længere sigt, vil det mindske spekulationen i markedet, hvilket giver sølv en mere sund udvikling. Samtidig gør de lave på sølv i disse dage, at folk afvikler deres papir kontrakter og køber fysisk sølv. Når bunden snart nås, er det vores overbevisning, at et hurtigt bounce mod USD50 vil komme.

Vi opfordrer alle at læse denne artikel. Den er en smule lang, men ikke desto mindre rigtig god læsning!

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Skriv en kommentar