Sølv i kortsigtet nedtrend, target omkring USD36,50

Skrevet af den 03/05/2011 i Gæsteindlæg - 0 kommentarer

Skrevet af Frantz.

Den parabolske top som blev formet i sidste uge varslede et ordentligt ryk nedad i . Billedet viser SLV ETF’en. SLV tracker prisen på , så den kan bruges til lidt sporadisk analyse i stedet for at checke futures priserne direkte.

Det er faktum at der er et stort sell-off i sølv. Det første og primære der skal lægges mærke til på ovenstående billede er de blå søjler nederst. De viser omsætningen i SLV ETF’en. Altså hvor mange handler der blev foretaget i dag. Som man kan se slår SLV sin egen omsætningsrekord i dag, og i det hele taget har omsætningen været ekstraordinært høj i de seneste par uger.

SLV tager et ryk nedad på høj omsætning og det betyder at markedet er rimelig sikkert på at sølv fortsætter med at dale i noget tid endnu. Men hvor langt ned det skal er det store spørgsmål. Jeg har tegnet nogle linjer på kursgrafen for at illustrere mulige støttepunkter for sølv. Altså punkter hvor det muligvis vil tage en pause, og så enten vende opad igen eller yderligere ned.

Jeg vurderer at omkring $36.5 virker som det mest sandsynlige støttepunkt, siden det bringer prisen tilbage til punktet før alle momentum- og day tradere kom til og drev omsætningen skyhøj. Hvis sølv ikke stopper ved $36.5 så virker $28 som det næstmest sandsynlige niveau.

At købe dippet på en dag som i dag er lige lovlig opportunistisk. Sølv har haft 4 offdays i træk og på kort sigt er det i nedadgående trend. Man skal kun købe dippet når markedet er i uptrend OG nedgangen er sket ved LAV omsætning som tilfældet var i går. Ovenfor ser vi høj omsætning, så normalt vil det ikke være tidspunktet at hugge til med en long.

Min egen position er at jeg supplerede mit indehav af BEAR SILVER 4X C med en ordentlig bunke certifikater i fredags da spot silver lå i $47. Da kostede certifikaterne 0.55 SEK. Hvis spot prisen holder sig i ca $41 i morgen vil de certifikater være ca 1.15-1.20 SEK værd. Altså mere end 100% afkast på 4 handelsdage. Hvis spot falder tilbage til $36.5, som jeg tror, så vil afkast være ca 300%.

Papir sølv bliver ofte fnyst af på forskellige blogs derude. Papir sølv har dog en fordel som ingen fysisk asset kan kopiere: Man kan tjene på det uanset om prisen går op eller ned.

Sølvinvestor er ikke ansvarlig for gæsteskribenters bidrag, og de udtrykker ikke nødvendigvis vores holdning. Læs her hvordan du kan få din artikel udgivet på Sølvinvestor.dk.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Skriv en kommentar