Vildeste uge i et halvt år for sølvprisen

Skrevet af den 26/04/2011 i Analyse - 0 kommentarer

Sikke en uge det har været. var et mulehår fra alletiders rekordpris sat af Hunt brødrene i 1980, men er siden korrigeret voldsomt nedad (næsten 15 pct.). Vi havde forventet at USD50 ville møde meget stærk modstand, da det stadig er en magisk grænse på trods af, at det er 31 år siden sidst besøgte dette niveau. Men vi havde ikke forestillet os, at ville udvise så voldsom volatilitet.

Hellere trappen end elevatoren op

Sølv steg eksponentielt i påskedagene indtil i går, da den toppede over natten og startede sit tilbagetog. Der kan være tale om et såkaldt “failed move” mod USD50. I disse situationer hænder det ofte, at prisen korrigerer kraftigt i modsatte retning, da det viser sig at prisen ikke kan legitimeres på nuværende tidspunkt. Det er muligt at prisen skal endnu længere ned (lave USD40’ere) før den stabiliseres. Man skal huske på, at intet kan fortsætte med at stige uden små fald hen ad vejen, og med de procentstigninger den seneste uge, var en korrektion blot et spørgsmål om tid. Investorer (ikke spekulatorer) foretrækker trappetrin i stedet for elevatoren, så en korrektion som denne skal ses som en sund ting for markedet, da det giver nye købere mulighed for at komme ind på markedet og starte det næste ben opad.

Ingen åbenlyse forklaringer på volatiliteten

Der findes ikke klare argumenter for, hvorfor vi ser disse udsving, men de er efter vores mening en kombination af at sølv har været overkøbt, ændring i marginbetingelser, mainstream mediernes “boble” artikler og så det faktum, at et tidligere toppunkt altid giver problemer at bryde i første forsøg. Det er vigtigt at understrege, at de fundamentale forhold ikke har ændret sig.

Flere vil måske postulere, at faldene kan tilskrives en mulig tilbagetrækning før tid ud af QE2 af den amerikanske centralbank eller et helt stop for yderligere kvantitative lempelser. Det er dog vores overbevisning, at Fed er nødsaget til at engagere i nye opkøb, da økonomien langt fra er i stand til at stå på egne ben og at det vil katastrofalt for dollaren, hvis økonomien skulle tage endnu et dyk på nuværende tidspunkt. Bernanke vil måske ikke kalde den nye runde efter juni for QE3, men navnet ændrer ikke ved, at de er nødsaget til at stimulere og holde hånden under markederne endnu en gang.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Skriv en kommentar