Er sølv overkøbt?

Skrevet af den 20/04/2011 i Gæsteindlæg - 0 kommentarer

Skrevet af Frantz.

USD har fået læsterlige klø i dag, hvilket har fået dollar indexet til at falde med næsten 1%. Derfor er stort set alle råvarer også skudt i vejret i dag.

Dollarindexet måler styrken af USD op mod følgende valutaer (listet i rækkefølge efter vægt i indexet): Euro, Japanese Yen, Pound Sterling, Canadian dollar, Swedish Krona og Swiss franc.

Nuvel, netop riksbanken i Sverige hævede den svenske rente i dag, hvilket selvfølgelig får valutaen til at stige overfor USD, og det kan aflæses i indexet. Thailand hævede også deres rente i dag.

De canadiske inflationstal viste en inflation på 3.3% for året. Det pressede især WTI olien opad, og snakken går om hvor længe Canada kan vente før de hæver deres rente.

Spanien holdt auktion over de 10- og 13-årige statsobligationer og opnåede en rente, som ikke får advarselslamperne til at tænde, så euro undgår et sell-off på den konto.

Endelig går der rygter i markedet om, at Kina vil revaluere deres valuta i løbet af påsken. Altså simpelthen gør yuan mere værd. Det er noget, som vil hæve øjenbryn rundt omkring. Råvarepriser eksploderer formentlig opad hvis det bliver tilfældet, og noget af dagens stigninger er muligvis markedet som tager glæden på forskud.

Således er det altså mest valuta nyheder som driver ædelmetallerne og olien op i dag. På grund af S&P nedgraderingen, faldet i dollarindexet og det faktum at USA stadig ikke viser tegn på stramninger, så hviler alles øjne på USD. Så meget, at eurokrisen kan glemmes for en stund. Uroen er i særdeleshed stigende. Obamas charme-turné med masser af kritik af republikanerne, uden selv at fremlægge løsninger, og det at finansminister Timothy Geithner taler ud af sin bagdel om S&P hjælper ikke dollarens sag. Tværtimod. Enhver kan se, at der mangler en troværdig plan, og det at S&P har sat negative outlook på USA er blevet udlagt til den menige amerikaner som om at ”USA er blevet nedgraderet”. Naturligt nok er de bekymrede.

Klokken 16.30 kom der tal for USA olielagre. De viste et fald i lagrene på 2,3 mio tønder siden sidste uge. Det er meget, når analytikerne egentlig havde forventet en stigning. Der kan spekuleres i om det er den Libyske højkvalitetsolie, som er fjernet fra lagrene og om det vil blive fulgt op af endelige tegn på forsyningsproblemer, nu her et stykke tid efter at der ikke længere kommer olie fra Libyen.

I Nigeria er 153 døde i optøjer forårsaget af oppositionslederen Muhammadu Buharis tilhængere. Forsyningssvigt af Nigeriansk olie, som formentlig er det eneste der kan erstatte Libysk olie, rykker tættere på.

Endelig skal nævnes, at der er skabt tvivl om de tal, som Saudi Arabiens olieminister har leveret for produktion og eksport af olie, idet de ikke stemmer overens med tal som Saudi Arabien leverede samme dag til JODI. I yderste konsekvens betyder det at ingen reelt aner om vi har nok olie i udbud, eller hvor stor efterspørgslen er. Flot arbejdet. Man skal huske på, at olieprisen faldt i mandags på grund af de tal som manden leverede. Nu banker den op på samme niveau omkring $123 igen, fordi markedet indtænker værst mulige risiko i alle priser. Især sølvprisen har glæde af dette som biprodukt.

Apropos så synes jeg godt nok det begynder at se lidt overkøbt ud. RSI har passeret 80 for længst. Lidt teknisk analyse får prisen til at ramme $48 i næste uge og herefter korrigere $10-$15 ned. Spændende mulighed for at gå short, hvis man tør, men lad os nu se om det går så galt.

Jeg kan ikke forklare dykket i guld og sølv spotpris kl 19.00. Nogen der har en ide om hvad det er? Underlig timing for et raid, hvis det er det.

Sølv spotpris:

Guld:

Brent Crude (nordsøolie):

Sølvinvestor er ikke ansvarlig for gæsteskribenters bidrag, og de udtrykker ikke nødvendigvis vores holdning. Læs her hvordan du kan få din artikel udgivet på Sølvinvestor.dk.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Skriv en kommentar