Sandsynlighed for snarlig korrektion i sølv

Skrevet af den 09/04/2011 i Analyse - 0 kommentarer

Med den seneste tids stigninger i specielt , er det sandsynligt, at der vil komme en korrektion inden længe. Alt hvad der stiger i samme takt som gør for tiden, vil uundgåeligt korrigere på et tidspunkt. Det er helt normalt og sundt for et marked. En naturlig korrektion vil bringe styrke og nye investorer tilbage i sølvmarkedet.

Mineselskaberne er overkøbt

De fleste mineaktier nærmer sig en overkøbt zone, hvilket alt andet lige, kalder på en snarlig korrektion for at samle styrke igen. Dette er ofte et udtryk for, at pusten er ved at gå ud af køberne, og momentum skifter til at sælgerne kortvarigt er i overtal. Besøg stockcharts.com og søg på en vilkårlig mineaktie og du vil se, at de fleste ligger med et RSI over 70. Der skal dog siges, at man godt kan befinde sig i en overkøbt zone i et stykke tid før der kommer et tilbagefald.

Spørgsmålet er så bare hvor stor korrektionen bliver. Nogle analytikere forudser helt op til 30 pct.,  hvilket vi dog mener, er lige i overkanten givet det økonomiske miljø for tiden. Der er intet i din fundamentale forhold der indikerer, at guld eller sølv skulle tabe styrke i den nærmeste fremtid. Hvis vi ser en længerevarende korrektion, vil det dels være pga. banker og hedgefondes udsalg, men i endnu større grad papir investorer, der sikrer gevinster, så der vil altså være tale om en “sund” korrektion.

Tre mulige scenarier

Vi ser tre scenarier for os den kommende tid:

  1. En korrektion på mellem 10 og 20 pct. ser vi som sundt for sølvmarkedet. Det vil give investorer muligheden for at føje til porteføljen på vej ned til en billigere pris. Investorer der har siddet på sidelinjen igennem de seneste ugers optur, vil udnytte prisfaldet til at komme tilbage i markedet.
  2. Efter at have brudt USD40 vil sølv handle i et konsolideringsinterval et stykke tid, før køberne har samlet nok kræfter til at fortsætte det næste ben op. Prisudviklingen vil forme en form for trappeformation. I denne situation vil det dog være sværere at finde et godt entry point, end hvis der er tale om en decideret korrektion.
  3. Sølvprisen fortsætter i samme tempo op til USD50, hvor den sandsynligvis vil møde stærk teknisk modstand. Vi vil i så fald havne i en stærkt overkøbt situation, der potentielt kan føre en dyb korrektion med sig. Fysiske investorer som os selv, der investerer i guld og sølv for primært at beskytte vores købekraft mod det kommende økonomiske kollaps, ser helst at prisen stiger i et jævnt og roligt tempo. Det værste der kunne ske var, at en bliver formet, som derefter giver anledning til bekymring.

Man skal huske på, at alt dette er ud fra et teknisk synspunkt, men de fundamentale forhold har ikke ændret sig for sølv. Det kan være en god ide at kombinere teknisk og fundamental analyse for at træffe de optimale beslutninger. Teknisk skal primært bruges til at vælge det rette entry points, efter at man har identificeret en trend ud fra de fundamentale forhold.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Skriv en kommentar