Gaddafi har angiveligt DKK34 mia. i guldreserver

Skrevet af den 22/03/2011 i Økonomi - 0 kommentarer

Endnu engang beviser , at det er “money of last resort” – denne gang dog på et sørgeligt grundlag. Gaddafi er i stand til at betale sine lejesoldater med guld.

Ses bort fra tragedierne i Libyen, så er og bliver guld sande der er uafhængige af tredjepart. Derfor er det også de eneste som Gaddafi fuldstændig selv har kontrol over og ikke risikerer at få konfiskeret af andre lande. Dette gælder naturligvis også for menigmand der holder guld. Når man holder fysisk guld og sølv er din rigdom beskyttet mod inflation og anden form for udhuling af købekraft, som stater og centralbanker har en tendens til at praktisere.

Kan dette sammen med det sorte guld (olien) have noget at gøre med, at de vestlige lande griber ind overfor diktatoren? Man så ikke samme beslutsomhed overfor diktatoren i Elfenbenskysten for nyligt, men de har selvfølgelig også kun kakao.

Artiklen fra borsen.dk beskriver hvor meget guld diktatoren angiveligt ligger inde med – og det er ikke småbeløb! Til sammenligning ligger Nationalbankens beholdning på omkring det halve, DKK15 mia.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Skriv en kommentar