Kina importerer 245 ton sølv i februar

Skrevet af den 21/03/2011 i Analyse - Kommentarer lukket til Kina importerer 245 ton sølv i februar

Vi har nu fundet grunden til, at sølvprisen så hurtigt genvandt det tabte fra januar. Sølv steg bemærkelsesværdige 20% i Februar. Kina har angiveligt importeret 245 ton bullion sølv alene i februar. Husk på, at dette er de officielle tal, og dermed kan det reelle tal være langt højere. Kina har alle mulige gode grunde til ikke at afsløre det reelle tal.

Denne nyhed er dog ikke enestående, da Kina sidste år i februar importerede 260 ton sølv, men der var sølvprisen kun det halve. Nu hvor prisen er langt højere, har det tidligere kommunistiske land importeret for det dobbelte beløb år til år. Det beviser blot, at Kina fortsætter med at købe sølv selvom prisen er steget kraftigt det seneste år. Hvor meget har USA og resten af I-landenes centralbanker importeret i samme periode? Tallet er så vidt vi ved meget tæt på nul.

Denne artikel er fra zerohedge.com.

Iran og andre arabiske lande har på samme tid øget deres guldreserver og reduceret deres dollarreserver. Det stemmer overens med, at Iran for nogle måneder siden indgik en aftale med Indien om, at modtage guld for deres olie i stedet for USD. Rusland og Kina har ligeledes indgået en aftale om at skrotte dollaren som afregningsenhed, og benytter nu Yuan i stedet for.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Der er lukket for kommentarer.