Hvor meget vejer en guldbarre?

Skrevet af den 10/03/2011 i Fakta - 0 kommentarer

Når folk tænker på investering og køb af guld, så falder tankerne som oftest på guldbarrer. De optræder i tegneserier, brætspil, film og bøger og forbindes med mystik og rigdom. De er dog ikke mere mystiske end, at alle har mulighed for at købe guldbarrer, hvis pengepungen da er i orden, eftersom de største barrer på markedet er ret tunge. Se en liste over forhandlere her.

Mest almindelige størrelser guldbarrer

Guldbarrer findes i mange forskellige størrelser lige fra 1 gram op til 1 kg. Disse henvender sig normalt til private investorer der ønsker at have en guldbarre liggende i pengeskabet som beskyttelse mod dårlige tider eller mod inflation. Man skal være mere end almindelig velstillet for at være i stand til at købe barrer over 1 kg. Ved en på 1500 dollar per koster en 1-kilo barre rundt regnet 265.000 danske kroner (1500 (pris) × 5,5 (dollarkurs) × 32,2 ( per kilo) ≈ 265.000). Hertil skal man dog lægge omkostninger til produktion og provision til sælger.

For institutionelle investorer såsom banker, pensionskasser og hedgefonde findes de dog op til 400 troy ounce, hvilket svarer til ca. 12,5 kg. Disse størrelser er dem der handles på de store ædelmetalbørser rundt omkring i verden, hvor USA (Chicago Mercantile  Exchange) og London (London Bullion Market Association, LBMA) er de mest fremtrædende.

Mere information om guld

Find dagkursen på guld her. Du kan også læse mere om de mest populære guld og sølvbarrer her, eller guldmønter og sølvmønter i denne artikel. Et bud på, hvorfor det kan være en god idé at investere i guld og sølv, kan endvidere findes her.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Skriv en kommentar