Produktion af Silver Eagle sølvmønter sat i bero

Skrevet af den 02/03/2011 i Køb og Salg - Kommentarer lukket til Produktion af Silver Eagle sølvmønter sat i bero

Vi skrev for nylig om stærk efterspørgsel efter bullion sølvmønter. Det viser sig nu, at pga. mangel på , sætter US Mint produktionen af deres mest populære sølvmønter, 1 troy ounce Silver Eagles, i bero. Vi bliver nødt til at understrege, hvor betydningsfuldt dette er, og hvor sjældent det forekommer. US Mint udtaler:

Production of United States Mint American Eagle Silver Uncirculated Coins continues to be temporarily suspended because of unprecedented demand for American Eagle Silver Bullion Coins.

Yderligere information kan findes her. Det er et udtryk for problemer i udvindingen af . US Mint ville producere disse hvis det var muligt, da der er god fortjeneste på dem. Der er dermed tale om en sidste udvej, for at tilføre mere sølv til de andre møntserier så de kan opretholdes.

Må kun bruge amerikansk udvundet sølv

Problemet for US Mint er, at de i følge loven, kun må benytte sølv fra USA til at mønte deres bullion, og det ser ud som om tilgængeligt sølv i USA er ved at forsvinde. Silver Eagle 2011 serien kan derfor gå hen og blive – sammen med 1996 – en af årene med mindst oplag og derfor yderst sjældne. Hvis det kan lykkes for vores læsere at få fingrene i disse mønter, kan man højest sandsynligt forvente en høj premium over spot på disse.

Harvey Organ skrev i går – foruden sin daglige kvantitative opdatering på guld- og sølvmarkedet – at UK Royal Mint havde oplevet en fordobling i deres salg af sølvmønter. Harvey’s blog kan findes her.

Løbet tør for sølvbarrer

Vi har de seneste uger læst rapporter om, at flere af de største forhandlere og udstedere er løbet tør for 100 oz sølvbarrer, som er populære investeringsobjekter hos store kunder og investorer. Det ser ud som om der er opstået et generelt globalt problem med at skaffe sølv til bullion, og det bliver interessant at se, om der i de næste uger kommer yderligere rapporter om mangel på sølv.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Der er lukket for kommentarer.