Guldprisen og sølvprisen per gram

Skrevet af den 02/03/2011 i Fakta, Guldpriser, Sølv priser, Sølvpriser - Kommentarer lukket til Guldprisen og sølvprisen per gram

I lande der benytter det metriske målesystem, betegnes mængden af ædelmetal typisk i gram eller kilogram (kg). Ofte benyttes gram, da det er nemt direkte at sammenligne forskellige ædelmetaller, såsom og , hvor der er stor forskel på prisen i forhold til vægt.

Se dagens guld og sølv pris.

Karat og lødighed

Den fineste form for guld der findes er 24 karat (24k), dvs. 99,99% finguld i guldmønten eller guldbarren. En anden måde at sige det på er, at lødigheden er 0.9999. Der er også denne renhed der benyttes, når guldprisen pr. gram skal fastsættes. En anden populær slags guld er 22 karat (22k), hvor lødigheden er lidt lavere, nemlig 0.9000.

Sølv opgøres i modsætning til guld ikke i karat, men i stedet i lødighed. Den reneste form er 0.9999 ligesom guld, da indholdet aldrig kan blive 100%. Der er dermed ingen forskel på karat og lødighed. Meget få producenter laver af 99,99% finsølv, men Canadian Mint er en af dem. De mest almindelige sølvmønter består af 0.999, og er dermed stort set ligeså fine. Forhandlere af disse mønter findes i forhandlersektionen.

Mængden i

Troy ounce er den engelske betegnelse for mængden af og sølv. 1 troy ounce svarer til ca. 31,1 g finsølv. Sammenligner man kun vægten af mønten, vil værdien afhænge af dens lødighed (dvs. andelen af finsølv). Et kilo cirkulerede sølvmønter med 90% sølvindhold svarer til 900 gram finsølv. Den nemmeste måde at konvertere fra gram til ounce eller omvendt, er ved at taste “[tal] ounce to gram” eller “[tal] grams to ounce” i Google søgefunktionen.

Du kan altid finde den seneste dagspris i troy ounce på guld og sølv i toppen af Sølvinvestor.dk. Ønsker du at følge prisudviklingen i ædelmetallerne, henviser vi til graferne i denne sektion.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Der er lukket for kommentarer.