Dagens sølv og guld pris

Skrevet af den 26/02/2011 i Fakta, Guldpriser, Sølv priser, Sølvpriser - Kommentarer lukket til Dagens sølv og guld pris

Du vil altid kunne holde dig opdateret på dagens og dagens her på siden. Sæt Soelvinvestor.dk som startside  eller bogmærk hjemmesiden, så du hurtigt kan finde de aktuelle priser. Når du alligevel tjekker prisudviklingen i ædelmetallerne, kan du på samme tid danne dig et hurtigt overblik over aktuelle nyheder og analyser på markedet.

Tjek prisen dagligt

Vi anbefaler at du kigger forbi siden et par gange om ugen, da store nyheder på de finansielle markeder kan præsentere sig som rigtig gode opkøbsmuligheder. Sølvprisen er meget volatil, dvs. den svinger meget fra dag til dag. Dette skal man være indstillet på før man investerer i sølv. Guldprisen er traditionelt mere stabil, da det er et relativt større marked målt på kapital. De langsigtede investorer, der typisk investerer i fysisk metal, har ingen grund til at tænke på de daglige fluktuationer. Er man derimod en day trader eller spekulant, så kan der potentielt være rigtig mange penge at tjene, men risikoen er da også helt i top.

10 årigt bullmarked i guld og sølv

Vi anbefaler ikke, at man spekulerer i guld eller sølv, men at man i stedet ser metaller som en langsigtet , der bevarer ens købekraft mod det syge finansielle system verden over. Det bullmarked i råvarer og ædelmetaller vi befinder os i nu, har eksisteret siden 2001. Normalt siger man, at et sådant bullmarked i gennemsnit varer 17-18 år, så der er mange gode år tilbage. Man kan først med sikkerhed sige, at det sekulære bullmarked er overstået, når verdens centralbanker og regeringer begynder at føre en ansvarlig finanspolitik og pengepolitik, men det scenarie ligger langt ude i fremtiden.

Priserne i tabellen i toppen af hjemmesiden er i US Dollar (USD) per . Guld og sølv, ligesom andre ædelmetaller og råvarer, opgøres traditionelt i amerikanske dollars, så derfor er det praktisk at se på disse af sammenlignelige årsager. Ønsker du priserne i euro kan de findes her.

Prisen der vises på graferne er en 24 timers spotpris, dvs. her-og-nu prisen. Hvis du ønsker at sammenligne prisen på sølvmønter, guldmønter, guldbarrer eller sølvbarrer hos en forhandler, så husk at der altid er en præmie over spotprisen på det fysiske ædelmetal. Det skyldes de forskellige omkostninger forbundet med fysisk guld og sølv, som forplanter sig hele vejen ned i værdikæden. Ofte gælder der, at der er lavest præmie jo større mængder du køber, da de variable omkostninger er lavere. En 1 kg guldbarre vil derfor have en lavere procentvis præmie over spot end en 1 gram mønt. Som en tommelfingerregel gælder der, at præmien ikke bør være højere end 5 – 10% over spot på investeringsguld eller -sølv, men dette kan afvige i perioder med flaskehalse eller decideret mangel på fysisk metal i markedet.

Troy ounce

Troy ounce er en universel betegnelse for mængden af . 1 troy ounce svarer til ca. 31,1 gram finsølv eller finguld. Sammenligner man kun vægten på mønter, vil værdien afhænge af møntens lødighed (dvs. hvor stor en procentdel der er rent ). Eksempelvis vil et kilo cirkulerede sølvmønter med 40% sølvindhold svare til 400 gram sølv, eller lidt over 14 troy ounce. En hurtig måde at konvertere fra gram til ounce eller omvendt er ved at skrive “[tal] ounce to gram” i Google søgefunktionen.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Der er lukket for kommentarer.