Køb momsfrit sølv og guld fra Estland

Skrevet af den 23/04/2013 i Analyse - 21 kommentarer

Indtil nu har man som dansker været nødsaget til at betale moms på sølvmønter og sølvbarrer (dog ingen moms på investeringsguld), hvad enten man har købt i Danmark, Sverige, Storbritannien eller Tyskland, og det har med garanti forhindret mange investorer i at købe mønter og barrer til deres pengeskab. Den laveste sats af disse lande er i Tyskland, hvor der blot er 7% moms på sølvmønter. I Danmark er momsen som bekendt på hele 25%, og derfor skal prisen stige en del før dette er tjent hjem (selvom momsen også afspejler sig i priserne, når man sælger det tilbage igen).

Ingen moms på sølvmønter eller sølvbarrer

I Estland er der dog ingen moms på sølv og det har Liberty Silver Estland draget fordel af. De tilbyder nu at sælge til danskere. Det eneste krav for, at de kan sælge sølv uden moms er, at man selv skal stå for transporten. Dette hjælper de dog alligevel en på vej med, og det er faktisk ret lige til at bestille igennem deres fragt samarbejdspartner. Læs mere om hvor let det er at arrangere transport. Det er bestemt overkommelige priser for fragt, eksempelvis koster det kun 22 euro for rulle med 20 sølvmønter. Andre pris eksempler kan ses her.

Billigste investeringssølv i EU

At Liberty Silver Estland kan tilbyde momsfrit sølv gør naturligvis, at deres priser er helt i bund sammenlignet med forhandlere i resten af EU. Deres premiums (dvs. prisen på det fysiske metal over spotprisen) er lidt højere end hvad der ses i Tyskland, men det mere end opvejes af momsen, således at slutprisen er betydeligt lavere i Estland.

Derfor, hvis man ønsker at købe guld og sølv for at beskytte sin købekraft mod inflation og finansielt kollaps, er det svært at finde et billigere alternativ.

Find flere informationer om Liberty Silver Estland eller læs om andre forhandlere der ligeledes sælger guld og sølv til danskere.

Har du erfaringer med Liberty Silver Estland du gerne vil dele med os andre så skriv dem nedenfor.

Om forfatteren

Vi startede Sølvinvestor i februar 2011 og vores interesse ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

21 kommentarer den "Køb momsfrit sølv og guld fra Estland"

 1. Mikael Rieck 23/04/2013 kl. 11:09 Svar

  Yderst interessant. Men hvordan forholder det sig så, når sølvet rammer de danske grænser? Vil toldvæsenet så ikke pålægge momsen?

 2. Withay 23/04/2013 kl. 16:07 Svar

  Der er ingen moms på, da Estland hører under EU. Jeg har lige selv købt derfra, og det fungerede upåklageligt. Det er helt sikkert der jeg fremover vil købe mit sølv.

  Der er desuden moms på sølvbarrer, der er kun numismatiske mønter, der er fritaget for moms (altså mønter, der er legal tender).

  • Mikael Rieck 23/04/2013 kl. 16:16 Svar

   Tak for svaret. Det kommer jeg helt sikkert også til. Regnede mig frem til at det inkl. fragt stadig er en besparelse omkring 16-17%. Det må da anses som betydeligt.

   Hvor lang leveringstid havde de (eller har du ikke modtaget dem endnu)?

 3. WithAU 23/04/2013 kl. 19:30 Svar

  Det tog ikke mere end et par dage. 4 måske. Hvis man betaler med MasterCard, hvilket jeg gjorde, krævede det dog en ret omstændighed oprettelse på Payson. Men bøvlet var det hele værd.

 4. Hubbe 23/04/2013 kl. 19:41 Svar

  Jeg har brugt det en del, fungerer fint, og det er nemt at bestille fra, helt klart et plus. Men at sige at prisen er betydeligt lavere end i EU er ikke korrekt. Faktisk er det et par procent dyrere, grundet høje premiums, end i Robbe & Berking i Flensburg hvor jeg også har købt noget sølv. Her kan det selvfølgelig kun betale sig hvis man er sydpå.

 5. uncle.bob 24/04/2013 kl. 23:32 Svar

  har lige været en tur i estland og hente 15 kg hos TAVID derovre, og spurgte i lufthavn om det var et problem.. Der ER moms på sølvmønter i Estland, blot er den på 0 % 🙂

  Senere har jeg bestilt hos celticgold.eu og det virker på samme måde.. det lander uden problemer.. knock yourself out

 6. Awais 10/11/2013 kl. 15:30 Svar

  Jeg prøvede at bestille 2 sølvmønter (315 kr) fra libertysilver.ee, for lige at teste men der står fragtprisen/shipping er €22.00 :S hvilket svarer til 164 kr. Dette vil sige man skal købe en ret stort mængde sølv for at det skal kunne betale sig :S

  • Admin 10/11/2013 kl. 22:04 Svar

   Ja, sådan er det desværre hos de fleste forhandlere hvor forsendelsen er forsikret. Jo større ordre desto lavere procentvis udgift til forsendelse.

 7. Mikael Rieck 03/12/2014 kl. 16:58 Svar

  Hvordan forholder det sig hvis man køber sølv i form af bestik/tallerkener i eksempelvis USA.

  Er der nogen der ved hvorvidt der kommer moms på? Og om man eventuelt kan benytte samme regel som den Liberty benytter via Estland?

  Mvh
  Mikael

 8. thomas 06/02/2015 kl. 10:14 Svar

  fup og svindel, de lover rigtigt nok momsfrit sølv, og prisen på din ordre er også korrekt, men når du kommer til kort betaling er der lagt moms på som ikke fremgår nogen steder. hvis det lyder for godst til at være sandt så er det det sikkert også, og bestemt når det kommer fra østeuropa/baltikum.

  • Admin 07/02/2015 kl. 09:31 Svar

   Hej Thomas, Det er ikke korrekt hvad du skriver. Der bliver ikke lagt noget ovenpå udover omkostninger til fragt, hvis ikke du afhenter selv.

 9. Heideh Shahsavan 16/02/2015 kl. 18:01 Svar

  Jeg vil gerne har bekræftet at Liberty Silver sørge for fragten og aflevering af pakken direkt til mig. Tak..

  • Admin 21/02/2015 kl. 11:20 Svar

   Liberty silver samarbejder med et fragtfirma som kan sende til Danmark. Du kan finde mere info inde på deres hjemmeside.

 10. Nick J. 07/04/2015 kl. 03:19 Svar

  Er det korrekt forstået, at den moms på 25% der er pålagt køb af sølvbarre i DK, at den får du tilbage igen ved salget??

 11. lasse magnussen 20/07/2015 kl. 00:24 Svar

  Jeg købte for 4000,- 21 eagles og 10 maple..
  prisen endte på 5080,- ialt.. påtrods af fragten kostede 29 euro..

  så noget moms må de ligge til :/
  (Libertysilver.ee)

 12. Allan 08/06/2016 kl. 21:12 Svar

  Er der nogle som kan garantere at produkterne er ægte, samt eventuelle måder at tjekke dem på, da det jo pt strømmer ind over grænserne med Kina guld og sølv. Er bekendt med ping-metoden, cointrust og isterninger, men hverken ping testen eller cointrust giver et lovende resultat på mine maples- omend går jeg ud fra at man kan stole på virksomheden, som jo har været i gamet mange år?

  • Jacob 30/12/2016 kl. 10:28 Svar

   Hej Allan,

   Har du fået verificeret ægtheden af det metal som du har købt i Estland? Jeg overvejer selv at bestille noget sølv hos https://www.europesilverbullion.com, men er også selv en lille smule påpasselig ift. at det selvfølgelig skal være ægte det man køber!

   På forhånd tak.

 13. lasse 30/12/2016 kl. 10:46 Svar

  Hej Jacob,
  Jeg har købt ca. 50 kg fra libertysilver.ee, og jeg har fået det testet løbende (og det hele har været i orden).
  Forvent en leveringstid på 3-4 uger ?

  • Jacob 30/12/2016 kl. 17:21 Svar

   Hej Lasse,

   Mange tak for svar! 🙂

   50 kg., det var en pæn slat.

   Nu du er her, hvad har du så gjort det sidste halve år hvor jeg kan se at libertysilver.ee ikke har solgt pga. skatteanklager fra Sverige? Har du andre gode leverandørreferancer?
   Det er på denne baggrund jeg selv er kommet frem til https://www.europesilverbullion.com samt https://www.celticgold.eu/, som købsmulighed fra Estland til rimelige priser synes jeg, og hvor fragten faktisk er en ligeså integreret del som hos libertysilver.ee.

   Hvad med guld, er det noget du køber noget af for at sprede investeringen? Har selv tænkt omkring 50/50 eller 60/40 til gulds fordel, men kan også godt se at sølvprisen måske er den med størst stigningspotentiale hvis man så historisk på forholdet mellem guld og sølv.

   Hvorfor så lang leveringstid?

   Nu kom der lidt andre spørgsmål på banen, håber det er ok 🙂

   Til andre som måtte kommer her forbi: Jeg har haft telefonisk kontakt med tavid.ee(Tavax’ afdeling i Estland) i dag, og en hjælpsom mand fortalte at Tavid ikke vil sende ens køb via fragtfirma eller post, og det er ej heller muligt at få en fragtmand til at hente for en.(De ville ikke risikere deres renome på at lave den finte) De vil have personlig legitimation og personlig afhentning såfremt man vil købe i Estland til lav moms. Så enten må man tage direkte fly fra KBH eller køre de 2000 km ca. 🙂
   Desuden fortalte han at han/de(tavid/tavax) ikke har hørt eller haft nogle problemer med forfalskede sølvmønter, og fortalte at pga. den lave kurs er incitamentet hertil heller ikke særlig stort. Guld var der større risiko ved.
   Det peger lidt i retning af det som Lasse også skriver med kvlaliteten – at såfremt man får sin forsending, er risikoen for forfalskning rimelig lille, hvertfald for sølvs vedkommende, og guld kan man så købe i DK.

 14. Arleneyarar 20/05/2020 kl. 21:00 Svar

  Привет мои хорошие.
  Мое имя Алина.
  Познакомлюсь с парнем для тусовок. Приеду к тебе на район или встримся у меня. Живу совсем близко.

  Мои видео

Skriv en kommentar