Hvem køber dit guld og sølv?

Skrevet af den 18/12/2012 i Køb og Salg - 0 kommentarer

Mange folk, der ikke har fulgt med i sølvprisen eller guldprisen de seneste år, får sig lidt af en overraskelse når de kigger på udviklingen. Priserne er steget stødt siden 2001, hvor trenden for alvor vendte. Af den grund ønsker flere og flere at sælge sit sølvtøj, sølvbestik, ringe, smykker og hvad der ellers gemmer sig i skufferne.

Hold øje med prisen

Det er klogt at holde øje med prisen før et køb eller salg. På denne måde har man en god fornemmelse af prislejet. Husk at eller prisen som regel opgøres i fineste renhed (højeste lødighed); på gælder det .999 og på guld kaldes det 24 karat. Prisen på guldsmykker og sølvbestik afhænger derfor i de fleste tilfælde udelukkende af mængden af rent i dem.

Forskellige guld og sølv forhandlere

Der findes hovedsageligt fire forskellige slags købere af dit ædelmetal:

  1. Bullionforhandlere: specialister indenfor investeringsguld og -sølv. Køber og sælger og barrer med høj lødighed. En liste kan findes her.
  2. Mønthandlere: køber og sælger både guld og sølv til investeringsformål, men i højere grad samlerobjekter (numismatiske mønter).
  3. Guldsmede: beskæftiger sig primært med smykker af forskellig slags, men køber også andre former for ædelmetal.
  4. Private: køber og sælger alle former for guld og sølv. Nemmeste måde at komme i kontakt med disse er igennem Den Blå Avis, Gul og Gratis eller online auktioner.

Valget af køber til dit guld eller sølv afhænger derfor i høj grad af hvilken slags du ønsker at skille dig af med.

Kontakt flere forhandlere

Regel nr. 1 er altid at indhente flere forskellige tilbud før et salg. Priserne kan afvige voldsomt fra forhandler til forhandler og man kan derfor gå glip af mange penge, hvis man ikke undersøger markedet grundigt nok.

Om forfatteren

Vi startede Sølvinvestor i februar 2011 og vores interesse ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Skriv en kommentar