Køb guld og sølv fra online forhandlere

Skrevet af den 22/01/2012 i Køb og Salg - 6 kommentarer

Siden guld og sølv igen blev et populært investeringobjekt tilbage i 2001, er der åbnet en del forhandlere der specialiserer sig i investeringsguld og -sølv til private investorer. Specielt på internettet er konkurrencen mellem forhandlerne vokset, hvilket har haft en positiv indvirkning på prisen. I Danmark er udvalget af online butikker stadig moderat, men søger man udenfor grænserne til Tyskland og Sverige, findes der rigtig mange troværdige forhandlere.

Fordele og ulemper ved køb fra internet forhandlere

Fordelen ved at købe online er, at priserne som oftest er lavere end i fysiske butikker. Det skyldes, at omkostningerne ved at drive forretningen er mindsket. Desuden sparer man transport og tid ved at få mønterne eller barrerne leveret direkte til din hoveddør. Endelig kan der være betydelige summer at spare, idet udenlandsk moms som regel er lavere end i Danmark.

Ulemperne kan naturligvis være, at man skal betale fragt, som kan være dyrt når forsendelsen skal forsikres, samt at man ikke ser varerne først. Derfor er det vigtigt, at man køber fra de rigtige forhandlere, som gang på gang har bevist, at de er til at stole på både med hensyn til priser, men vigtigst af alt, at kvaliteten er i top. Læs hvordan du undgår af blive snydt. De forhandlere vi henviser til, har vi personligt haft kontakt med og købt fra før, så vi føler os særdeles trygge ved at henvise vores brugere til dem.

Nemt og sikkert

Bestiller man fra en troværdig forhandler, er købsprocessen meget simpel. Normalt foregår det ved, at lægger sine varer i indkøbskurven og dermed “låser” prisen fast. De fleste forhandlere foretrækker derefter en pengeoverførsel fra din bank, som skal være afsendt indenfor få dage. Så snart forhandleren har modtaget overførslen, så bliver din ordre sendt med posten eller du kan afhente i deres fysiske butik hvis de har sådan en.

Husk altid at sammenlign dagsprisen hos andre forhandlere før et køb. Den aktuelle sølv og kan findes her.

Om forfatteren

Vi startede Sølvinvestor i februar 2011 og vores interesse ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

6 kommentarer den "Køb guld og sølv fra online forhandlere"

 1. Olliver 05/06/2012 kl. 15:49 Svar

  Mange tak for de fine artikler.
  Kan du sige noget om forskellen på at købe liberty rounds og mere veletablerede sølvprodukter som silver eagle – maple osv, de koster jo en del mere.

  Mange tak.

  • Admin 05/06/2012 kl. 15:56 Svar

   Du er faktisk selv inde på det. Forskellen er, at Maples, Eagles, Philharmonikere osv. er mere kendte (og anerkendte i verden) end Liberty Silvers mønter og sandsynligvis mere likvide. Sølvindholdet er ens, så det man betaler ekstra for, er anerkendelsen (og måske designet??).

   • Olliver 05/06/2012 kl. 16:04 Svar

    Altså er det et spørgsmål om hvor likvidt ens investering er, jeg kunne dog godt forestille mig at de ville være mindst ligeså gangbare i en verden hvor man er indstillet på at handle med sølv af forskellige lødigheder, størrelser, formater – man kan godt forestille sig et lidt “broget” marked de første par år.

    Derfor – tror jeg at jeg vil satse på liberty rounds. tak

    • Admin 05/06/2012 kl. 16:09

     Fuldstændig enig. Liberty Silvers mønter er ligeså gangbare som de andre – især her i Skandinavien. Liberty Silver køber dem jo også tilbage til en god pris, og køber man 500+ ad gangen er spread mellem købs- og salgsprisen 0.

 2. Olliver 05/06/2012 kl. 16:33 Svar

  Jeg er meget enig, glæder mig til et indlæg om den Liberty Silvers Estoniske foretagende, og den momsfrihed der følger dermed, er det en god ide ?

  Tak for dit engagement og vågenhed.

  • Admin 05/06/2012 kl. 16:35 Svar

   Liberty Silver Sverige og Estland er to forskellige foretagender, og vi har ikke haft erfaring med Estland endnu, men så snart vi har, skriver vi en artikel om dem.

Skriv en kommentar