Sølv brudt ned i sin gamle trendkanal

Skrevet af den 28/09/2011 i Analyse - 34 kommentarer

Der er sket en masse teknisk skade på sølvgrafen den seneste uge. De fundamentale forhold er derimod intakte. Sølv der indtil sidste uge handlede perfekt i sin QE2 trendkanal fra august sidste år, har nu brudt ned til sin gamle trendkanal helt tilbage fra 2004, som blev fuldendt efter QE1 i første halvår 2009.

Support omkring USD26

Samtidig ser det ud til, at sølv har fundet en bund omkring USD26. Denne bund har vist sig support flere gange. Sidste gang vi bevægede os ned i dette niveau var starten af året, hvor sølv korrigeret ret voldsomt.

Det pudsige ved USD26 er, at det svarer nogenlunde til bunden af den gamle trendkanal. Dermed er der to væsentlige supportniveauer der mødes og agerer endnu stærkere livlinje for yderligere fald. Kommer sølv ned i dette niveau igen, tror vi, at investorerne vil kaste en redningskrans ud og holde prisen oven vande.

Gamle nye trendkanal

Meget kunne tyde på, at den gamle trendkanal nu er den fungerende trend igen. Forventningerne til et nyt opkøbsprogram var umiddelbart indpriset i ædelmetallerne, og derfor gav det en chokbølje. Det bliver nu spændende at se, om aktierne vil agere på samme vis det næste stykke tid. Alt taler for, at udviklingen skal genspejles hos dem, da de på samme måde, og måske i endnu højere grad, har indpriset yderligere likviditet i markederne. Hvis ikke det sker, vil det blot indikere, at denne korrektion i metallerne er kortvarig og midlertidig, og at de vil finde tilbage på samme niveauer igen inden længe.

Sølv var i går oppe og teste toppen af kanalen og bouncede flot af ved første forsøg. Det får os dermed til at tro, at sølv kan falde ned til bunden af kanalen indenfor de næste dage, for at bekræfte kanalens og supportniveauets validitet. USD25-26 vil derfor være et oplagt entry point og der vil helt sikkert være mange andre tekniske analytikere der sidder og kigger på samme graf som os og vil tænke nogenlunde samme tanker. Derfor er det vores overbevisning, at sølv vil opleve massiv købsinteresse i dette område. Det kan dog aldrig udelukkes, at sølv skal endnu længere ned, men tror man på de fundamentale forhold og er sikker på, at guld og sølv er den eneste måde man kan beskytte sin formue på, så er dette prisniveau en tidlig julegave.

Sølv i konsolideringsterræn

Vi forudsagde, at Bernanke og co. kunne skuffe markedet ved FOMC mødet, selvom vi ikke så det som sandsynligt. I så fald ville guld og sølv blive ramt hårdt, hvilket vi nu har set udfolde sig. Ved udeblivelsen af QE3 i første omgang, er der sandsynlighed for, at sølv kan konsolidere i denne kanal i en rum tid endnu. Kommer tredje runde af , hvilket vi er sikre på, har det potentiale til at skubbe sølv op i en QE3 trendkanal der vil have minimum samme hældning som QE2 kanalen. Vi mener derfor ikke, at vores target om USD50 inden årsskiftet skal ændres endnu. Ser vi yderligere pres på sølvprisen vil vi kigge på at opdatere analysen.

Om forfatteren

Vi startede Sølvinvestor i februar 2011 og vores interesse ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

34 kommentarer den "Sølv brudt ned i sin gamle trendkanal"

 1. PMPirate 28/09/2011 kl. 23:05 Svar

  Jeg er generelt lidt skeptisk over for teknisk analyse. Og sådan som markedet har opført sig den sidste uge er jeg meget skeptisk. Men når det er sagt, må jeg også sige, at denne analyse svarer godt til mine forventninger, i hvert fald for den næste uge eller to.

  Meget tyder på, at en forventning om QE3 var afspejlet i prisen før Bernanke annoncerede, at vi kun ville få Operation Twist. Så jeg finder det sandsynligt, at vi det næste stykke tid vil holde os inden for den gamle trendkanal.

  Dog tror jeg ikke, at vi kommer under $26. Selvom denne bund kun blev testet en enkelt gang mandag morgen, var reaktionen (omkring $3 stigning i løbet af et par timer) så markant, at jeg tror det bliver svært at bryde igennem dette niveau. Kommer vi ned omkring $27-28 er jeg klar til at købe.

  På den lange bane må vi huske på, at de fundamentale forhold er uændrede. Et target på $50, hvis vi får QE3 er bestemt ikke urealistisk. Men selv hvis vi ikke får QE3, og der ikke sker noget voldsomt i markedet (ja, jeg ved det er usandsynligt) vil jeg gætte på, at vi er over $42 ved årsskiftet.

  • admin 29/09/2011 kl. 06:54 Svar

   Teknisk analyse holder bestemt ikke altid, og bedre på nogle markeder end andre.
   Det vi forholder os til er, at da sølv tilbage i starten af maj faldt til et lavpunkt, bouncede prisen op (præcis som vi ser nu), men lavede faktisk et lavere lavpunkt før prisen konsoliderede og rallyet mod 40’erne igen. Derfor ser vi det sandsynligt, at samme mønster vil udspille sig denne gang, og at sølvprisen dermed kan falde til omkring USD25 før vi sætter kursen mod USD50 igen. Det er nok lidt risikabelt at satse på at kunne købe op i USD25, så i området omkring USD26-28 er nok ikke helt dumt 🙂

 2. ricky 29/09/2011 kl. 10:38 Svar

  admin har du nogen ide hvis tyskland stemmer nej i dag ?

  • admin 29/09/2011 kl. 11:34 Svar

   KABOOM? Ved det ærlig talt ikke, men vi regner også med at det bliver et ja. Det er vigtigt for Tyskland at trække tiden ud indtil økonomien, og bankerne i særdeleshed, er bedre polstrede, så de kan lade Grækenland gå konkurs under mere kontrollerbare omstændigheder.

 3. admin 29/09/2011 kl. 13:01 Svar

  Vi står klar til at købe hvis/når prisen kommer ned i området omkring USD25-26 som nævnt i analysen. Desværre er det bare sådan, at disse nedadgående “spikes” forekommer på tidspunkter, hvor almindelige investorer ikke har adgang til markedet.
  I dag ser sløj ud for metallerne, så måske der er mulighed for at det kan ske allerede i dag når USA åbner.

 4. ricky 29/09/2011 kl. 16:51 Svar

  det ser ud til sølv og guld følge aktie lige for tiden…..

 5. ricky 02/10/2011 kl. 09:51 Svar

  jeg har holdt lidt øje med hvor meget de forskellige fysiske sølvhandler køre..
  liberty silver har snart solgt hele deres oktober leverance, den var på over 12000 oz 2 uger siden, og nu er den pt nede på 1600 oz, det jeg vil fortælle med det, er at jeg tror det bliver svære og svære og få fat i sølvet… så selv om prisen skulle falde til 21-28 dollars oz først det bliver svært og få fat i plus forhandler vil ikke sælge det til den pris… så måske går vi snart ind i en tid hvor papir prisen og den fysiske pris skilles ad….

  jeg ser ikke samme run på guld mønterne………oktober ser det ud til at aktie market går stort fald i møde..
  det jeg vil holde øje med er om guld prisen ryger ned sammen med aktierne,hvis de gør vent med at køb,hvis ikke så tror jeg kun der en vej for guldet og det er op…

  • admin 02/10/2011 kl. 10:04 Svar

   Det lyder vildt at Liberty Silver allerede har solgt mestedelen af deres oktober leverance. Vi har faktisk registreret en stigning i Philharmonikere over weekenden på trods af en fastlåst spotpris. Det kan kun betyde, at efterspørgslen er enorm og at forhandlerne er nødsaget til at sætte premium op.

 6. admin 03/10/2011 kl. 23:10 Svar

  Sølv holder sig meget fint i trendkanalen, med en downside i USD25 og upside i USD33. Vi håber at sølv får lov at konsolidere og opbygge fornyede kræfter i dette interval før vi begynder næste ben op. Det giver os også længere tid til at akkumulere det fine ædelmetal 🙂
  Imens ser den globale økonomi ud til at være nærmere et totalt kollaps. Urolighederne vokser på Wall Street, Papandreou overvejer sin afgang (flygter fra den synkende skude?), Bank of America i store problemer, S&P indekset har brudt den magiske support 1100… Det bliver med sikkerhed en vild handelsuge!

  • Keld J. 04/10/2011 kl. 09:53 Svar

   Har faktisk en fornemmelse af at vi kan se en eksplosion af sølvprisen i løbet af forholdsvis kort tid.
   Prøv at læs denne artikel http://goldnews.bullionvault.com/silver_futures_100320116 og kobiner dette med det skift der er sket i beholdningen af fysisk sølv i de foregående uger.

   • admin 04/10/2011 kl. 14:53 Svar

    Med andre ord: dette raid var “de store drenges” sidste desperate forsøg på at komme ud af deres gennemblødte shorts?
    Nu mangler vi bare at rationelle store penge søger mod sølv for at give prisen solide ben at stå på. Vi håber virkelig at prisen kan komme ned i USD26 lejet igen, så vi kan hjælpe til med at fjerne fysisk fra markedet. Husk på, at for hver 1 ounce mønt man køber, så fjerner man 100+ papirkontrakter fra det manipulerede marked.

    • FD 04/10/2011 kl. 21:02

     Siden den lille futures kontrakt for sølv er på 1000 ounces, så tror jeg altså ikke at man fjerner mere end 100 kontrakter ved at købe en ounce sølv. 🙂

    • admin 04/10/2011 kl. 21:47

     FD: Hvis der eksisterer 100 gange så mange papirkontrakter som der er fysisk sølv, kan vi så blive enige om, at hvis man fjerner 1 ounce sølvmønt fra markedet, så fjerner man også 100 papirkontrakter?
     Du har tydeligvis ikke set dette: http://bit.ly/oJymds (4:34)

    • FD 04/10/2011 kl. 21:55

     Nej det har jeg ikke set, og nøjes med at læse description hvor der står “Jeff Christian confirms OTC Gold Market sells 100 ozs of claims to each ounce of physical gold”. Du er en faktor 1000 ved siden af fordi du sætter lighedstegn mellem ounce og kontrakt. 🙂

    • FD 04/10/2011 kl. 22:02

     Hov det må jeg tage i mig siden futures kontrakten på guld er på 100 ounces. Så er du kun en faktor 100 ved siden af. Sorry.

    • admin 04/10/2011 kl. 22:07

     Alle andre der gider at bruge 1 minut på at se videoen vil høre, at Jeff Christian konstaterer, at der eksisterer 100 gange så meget papir som fysisk.

    • Keld J. 05/10/2011 kl. 08:12

     Yep – og nu mangler vi bare at den lille dreng siger til kejseren at han ikke har noget tøj på.

   • FD 04/10/2011 kl. 23:10 Svar

    Er der noget den fyr hos BullionVault ikke har check på så er det da godt nok hvordan futures markederne fungerer. En fejl kommer allerede ind i første sætning: “the US Commodity Futures Trading Commission – which runs the New York COMEX exchange on which gold and Silver Futures are exchanged” — Fyren ved åbenlyst ikke hvad CFTC er. Det er et regulerende organ under den amerikanske stat, og ikke som han skriver. (http://en.wikipedia.org/wiki/Cftc). — Med hensyn til den gotgoldreport han har snuppet: Det er faktisk således at for hver eneste futures kontrakt, i alle futures markeder, skal der være en lang og en kort position. Det giver simpelthen ikke mening at tale om at det bare er de korte positioner der er reduceret. Man kan ikke være long i en futures kontrakt uden at der er en short. Sådan er det bare. Antallet af long/short positioner kaldes open interest. Altså det totale antal åbne kontrakter (http://en.wikipedia.org/wiki/Open_interest). I bunden af et salgsklimaks vil open interest typisk være lav. Check den daglige graf for december kontrakten her http://futures.tradingcharts.com/chart/SV/C1?anticache=1317757595 – den røde linje er open interest. Den er ganske vist lavere, men ikke på nogen måde på en ekstrem.

    • Keld J. 05/10/2011 kl. 05:54

     FD – også her har du jo ikke helt ret.
     Prøv at læs det igen. Der er en segmentation, hvor man taler om de “kommercielle” – og herved giver det faktisk fuld mening at tale om net-short. Der vil så naturligvis være andre, der er net-long…

    • FD 05/10/2011 kl. 06:43

     Hvad er din pointe? De kommercielle har en anden måde at være long/short på? Jeg forstår ikke rigtigt.

    • Keld J. 05/10/2011 kl. 08:05

     Ha ha FD – og alligevel mener du at kunne konkludere at forfatteren ikke har forstand på hvordan futures markedet fungerer.

     Anyway – lad mig give dig et far-fetched eksempel, blot for at illustrere pointen:

     Forestill dig at du arbejder hos en broker. Du har besluttet dig for at segmentere dine kunder:
     1) Danske Bank ansatte (måske i en vis stillingsklasse)
     2) Statsansaate
     3) Banker
     4) Andre virksomheder
     5) Andre private

     Prøv nu at forestil dig at all Danske Bank ansatte pludselig gik lang (eller kort for den sags skyld) i Danske Bank aktien – DET ville da være interessant at vide. Tror godt du kan se hvorfor?
     Enig, der vil et eller andet sted være andre, med mindre information, der vil gå i den anden retning, men det ændrer ikke ved det grundliggende signal. Håber du kan følge dette.

     På samme måde, konkluderer forfatteren i denne artikel at lige præcis dette segment (de kommercielle) har de bedste ressourcer, er de største og antageligt har den bedste information – og nu har de defineret en bund, som de seneste gange har vist sig at være startskuddet på en kraftig stigning.

     Nu hører jeg til de, der mener at dette markede er rimeligt manipuleret, hvorfor jeg er vældig enig i at de har en masse information, som vi ikke har + de er nok en del af manipulationen. I min verden kan det faktum at de nu rydder op i deres korte positioner kun betyde en ting.
     Som Admin ogå korrekt skriver: dette raid var “de store drenges” sidste desperate forsøg på at komme ud af deres gennemblødte shorts?

     Hvad du tror er selvfølgelig helt op til dig. For mig bekræfter artiklen bare en masse ting. Og ja, jeg er gået endnu mere lang siden, men det via fysisk metal (FYI + Bullionvault løb tør for sølv igen i går)

    • Keld J. 05/10/2011 kl. 09:54

     FD – skal vi også lige tage den med CFTC.
     Lad os bare kigge på dit eget link fra Wikipedia.

     ”(CFTC) is an independent agency of the United States government that regulates futures and option markets” – det engelske ord “run” er vel ikke helt ved siden af her. Dette bliver endnu mere tydelig hvis du virkelig dykker lidt længere ned i det.
     ” Since 1991 the CFTC has given secret exemptions from hedging regulations to 19 major banks and market participants, allowing them to accumulate essentially unlimited positions” – så lad os huske på hvad der for alvor synliggjorde dårligdommen I den internationale økonomi for nogle år siden: bankernes udnyttelse af finansielle intrumenter m.v., hvor de kan satse uden nævneværdig down-side.
     Tror alle er enige i at disse bankers moral er letter flosset. Nu ved vi så at de har, helt hemmeligt fået lov til at kunne akkumulere uendelig positioner – det åbner da for alvor døren for manipulation. CFTC er en del heraf, så mener godt du kan konkludere at de ”run” markedet.
     Tag også i betragtning at CFTCs mandat er at: ” protect market users and the public from fraud, manipulation, and abusive practices related to the sale of commodity and financial futures and options, and to foster open, competitive, and financially sound futures and option markets”
     Det bliver da mere og mere til grin. Vi kan vel blive enige om at en af regeringernes største frygt er at al tiltro til penge forsvinder og vi rykker tilbage til metal?
     Nu ser vi at det er en regeringsafdeling, der kører sølvmarkedet, vi ser et kæmpefald i prisen og vi ser at ”vennerne” (de store) slipper ud af deres korte positioner.
     Vil ikke konkludere for dig her – men min vurdering er klar, og jeg forventer at mit sølv (og guld) bliver væsentligt mere værd i den kommende tid.

    • FD 05/10/2011 kl. 20:20

     Tror ikke der er så mange der vil sætte lighedstegn mellem “run” og “regulate” hehe, men OK Keld, CFTC driver COMEX. Hold bare fast i det. 🙂
     Med hensyn til det andet så var det din pointe jeg bad om. Nu hvor jeg har slået det op så kan jeg se at LCNS står for Large Commercial Net Short. Men hvad er det du mener, at du kan konkludere med hensyn til sølvprisernes fremtidige udvikling, ud fra den information, at andelen af shorts fra bullion banker og lignende er reduceret? Som jeg forsøgte at formidle længere oppe er der uanset hvordan du vender og drejer det 102.014 som er short, og 102.014 som er long. Så hvis du prøver at konkludere at “salgspresset er forsvundet siden de kommercielle tager profitten” så er det jo ikke helt korrekt. Salgspresset letter ikke uden en faldende open interest. At de store så tager profitten er jo ikke så mærkeligt igen. Hvis jeg havde taget en short position, og vågnede op og så sølv på $26 så ville jeg også sige hell yeah og tage profitten i en fart. Det var faktisk lige nøjagtigt det de gjorde, og det var årsagen til at sølv gik fra $26 til $29 på en time mens kontrakterne blev “settled”. Det var en short covering spike, og dem vil der komme flere af hvis likvideringscirkuset fortsætter. Men overall ja, “de store” er professionelle, de er her for at tjene penge, de har bedre værktøjer og information til rådighed, og futures markedet er ligesom forex et “zero sum market” hvor der for hver vinder også er en taber. Derfor har private intet at gøre på det marked, for de står med en dårlig hånd overfor algo-tradere og hedge funde som kan ryste dig ud over dit stop-loss så let som ingenting ved at kaste en bunke kontrakter på den ene eller den anden side fra sig. — Men for lige at vende tilbage til din konklusion: Jeg er jo ikke i en position til at be- eller afkræfte at sølvmarkedet er manipuleret. Men jeg må altså sige, at noget af den bevisførelse jeg ser bragt til torvs rundt omkring behøver man altså ikke være professor i futures markedet for at afvise. Noget andet af bevisførelsen kan jeg ikke sige så meget til pga. manglende kendskab til visse teknikaliteter og markedsdynamik. Jeg er ikke på nogen anti-sølv mission her, og jeg er ærlig talt ikke specielt interesseret i om markedet er manipuleret eller ikke. Vil bare score nogle penge, og af og til skræmmes jeg lidt over hvorledes nogen tilsyneladende har lavet religion ud af ædelmetaller (eg. Turd Ferguson og hans heppekor f.eks. – men mest heppekoret). Mit synspunkt er fortsat, at hvis man leder efter en bund i guld og sølv, så skal man se efter en faldende open interest, og en vending i dollarindexets trend. Jeg synes egentlig at alt andet er mindre betydende støj som ikke rigtigt kan ses på en langsigtet graf tegnet i ugeinterval alligevel. Hvis (eller faktisk, når) den omtalte vending sker, så ser du skam også mig købe guld og sølv.

    • Keld J. 05/10/2011 kl. 22:21

     FD – best of luck til dig.
     Verden er noget mere korrupt end du her giver udtryk for. Prøv du at komme lidt uden for andedammen.

     Jeg mener stadig at det er ekstrem værdifuld information, hvem der er kort og hvem der er lang. Du synes det ikke – fair nok.
     Du er dog selv lidt inde på det – de private har ikke noget at gøre på dette markede, de bliver kørt over.
     Så hvis de 102.014 lange positioner var de kommercielles og de tilsvarende korte var de privates, så mener du ikke det er et varsel om hvad der er i vente?

     Du ville tage profitten i en fart, siger du. Vel ikke hvis du forventede et yderligere fald?

     Vores indgangsvinkel til metal er jo fundamentalt forskellig. Du vil tjene nogle penge, jeg vil bevare mine penges værdi. Jeg ser mere mit metal som en forsikring mod et kollaps.
     Stigningen i kroner og øre er jo i yderste konsekvens blot teoretisk – hvis kronerne intet er værd.
     Derfor rører jeg konsekvent ikke papir-metal.
     Jeg håber inderligt at systemet ikke kollapser, så mister jeg nok en del på mit metal, men vinder så nok en del på mine ejendomme og andre investeringer.
     Kollapser det, har jeg et sted at bo, noget der kan lejes ud og give mig cashflow og metal til at dække nogle års forbrug.
     Går det helt i anarki, så er der nok ikke noget der kan hjælpe os.

     Har selv arbejdet professionelt med derivater for 15-20 år siden (dog ikke metal), og har nok derfor mit eget syn på de signaler de enkelte markedsdeltagere sender ud. Du kigger på nogle andre ting, held og lykke med det.
     Husk nu bare at som ved et Ponzi spil, er det de sidste, der betalere gildet. Du vil sikkert se en masse op og nedture i priserne, hvor folk med din filosofi vil kunne hente nogle penge. Men, den dag toget kører, er der er en stor sandsynlighed for I ikke kommer med. Eller bliver kørt helt over.
     Worst case ender du med nogle papirkontrakter, der ikke bliver honoreret eller nettet til penge, der er spist op af inflation.

     Nogle finder vandet frem, når de ser røgen, andre venter til de ser ilden.
     Og ja, nogen gange viser det sig at røgen måske slet ikke var røg, men de gange hvor der er ild, bliver skaden så meget mindre.
     På samme måde forventer jeg ikke øget velstand af mit guld – mine penge forsvinder forhåbentligt bare ikke.

     Slut herfra på denne

 7. admin 06/10/2011 kl. 19:27 Svar

  Sølv ligger i skrivende stund omkring USD32 og derfor meget tæt på loftet i sin trendkanal omkring USD32,50. Hold øje med dette niveau, da der kan komme et bounce back, og dermed confirmation på at trendkanalen er valid. Bunden ligger stadig omkring USD25.

  • admin 08/10/2011 kl. 10:32 Svar

   Spotprisen bouncede perfekt tilbage i området USD32,50 – 32,75 som forventet. Det vil kræve overbevisende købere at presse prisen igennem dette niveau.

   • admin 08/10/2011 kl. 20:41 Svar

    Dan Norcini er enige med os om, at USD32,50 er modstand på kort sigt: http://bit.ly/o2CgDc

    • admin 17/10/2011 kl. 12:57

     Sølv har testet USD32,50 en håndfuld gange nu og fortsætter med at handle i den øvre del af trendkanalen. Det er en smule bearish at investorerne ikke har formået at skubbe sølvprisen overbevisende over modstanden efter så mange forsøg, og det kan derfor snart give et tilbageslag mod bunden i USD25-26 området.

    • FD 17/10/2011 kl. 22:13

     Givet at USD har været i nedtrend fra 4.-14. oktober er det skuffende at ædelmetallerne ikke har kunnet mønstre et relief-rally ligesom aktierne kunne. Det lader til at USD trenden muligvis kommer til at vende op igen nu, grundet fornyet uro i eurozonen. Det vil bekræftes i morgen i så fald. Så kan det let se ilde ud for alle metaller.

 8. admin 18/10/2011 kl. 13:52 Svar

  Denne analyse af Clive Maund er bestemt værd at læse: http://bit.ly/nUS0O6. Clive mener ligesom os, at bunden af kanalen vil være stærk support. Givet prisudviklingen i guld og sølv i dag, er det ikke usandsynligt, at vi snart havner i det område. Lad os se hvad der sker.

 9. admin 25/10/2011 kl. 23:02 Svar

  Sølv brød den vigtige modstand USD30 og guld USD1700. Kan de holde momentum de næste par dage ser det rigtig lovende ud!

 10. Thomas Hagemann 26/12/2014 kl. 11:10 Svar

  Hvordan kan det være at denne streng om sølvprisen stopper i oktober 2011? Er der slet ingen som har lyst til at kommentere på at prisen nu kun er omkring USD 16 per Troy Ounce, altså langt under jeres “sikre” bund på USD 25-26.
  Det ville være interessant at høre nogle at de bedre informerede udtale sig om det.

  Mvh.

  Thomas

 11. forex forum 23/05/2020 kl. 13:39 Svar

  Helpful info. Fortunate me I found your web site accidentally, and I’m surprised
  why this accident didn’t happened in advance!
  I bookmarked it.

 12. Добрый день, Вы взяли верх в Ryss ЛOTO, Oбналичьте свои средства: http://na.to/Sipt 29/05/2020 kl. 20:24 Svar

  Примите сердечные приветствия от нас с Удачей в Лото! Офоpмить вывод ваших cpедств: http://na.to/Sipt

Skriv en kommentar