Vores guld og sølv strategi for efteråret 2011

Skrevet af den 04/09/2011 i Analyse - 34 kommentarer

Starten på efterårsmånederne medfører nye strategiske overvejelser for guld og sølvinvestorer. Vi har lagt vores guld og sølv opkøbsstrategi frem til årsskiftet og vil naturligvis dele den med alle vores læsere.

Guld-til-sølv raten

Guld har sat dagsordenen de sidste uger med utrolig flotte stigninger ovenpå bekymringer om USA’s gældsloft og gældsproblemerne i Eurozonen. Sølv derimod har kæmpet med at bryde over USD44 og derefter sigte mod sin nominelle rekord fra ultimo april i år. Det har derfor gjort, at guld/sølv raten er steget til omkring 45 fra et bundniveau på 32 tidligere på året. Det betyder, at guld har præsteret 30% bedre end sølv siden maj i år, men dette forhold kan ændre sig i løbet af efteråret og vinteren. På grafen ses udviklingen i GS-raten siden starten af september sidste år.

Vi er stærke tilhængere af den historiske guld/sølv rate omkring 15, der beskriver den naturlige forekomst af metal i jordskorpen. Et mere præcist fundamentalt forhold end dette findes ikke. Sølvprisen skal derfor i skrivende stund indhente guldprisen med en faktor 3, dvs. ved en nuværende på USD1850 skal sølv koste USD130 per troy ounce (her antages det, at guldprisen ikke stiger, hvilket er højst usandsynligt). Dette nås naturligvis ikke i år og garanteret heller ikke næste år, men grafen ovenfor viser, hvordan efterårsmånederne hjælper til med at indsnævre denne rate. Sølv outperformer med andre ord guld i andet halvår, og intet taler på nuværende tidspunkt for, at dette ikke også sker i 2011.

Yderligere

Guld/sølv raten siger intet om de individuelle prisstigninger, kun om de relative. Nedenstående graf viser dog hvordan sølv præsterede sidste år, godt trukket op ad Bernankes QE2.

Sølv steg fra USD18 til USD31 hvilket svarer til godt 70%. Kommer en QE3 eller en anden form for tiltag fra Fed, så er samme stigninger ikke usandsynlige. En 70% stigning fra nuværende niveau vil tage sølvprisen op i USD70’erne. Hvor sandsynligt er dette? Lad os sige det sådan: bryder sølvprisen sit nuværende nominelle rekord omkring USD50, så bevæger vi os op i uudforsket terræn. Der er ingen nominel modstand efter USD50, og det er også derfor, at “de store drenge” vil forsøge at bremse prisen her igen, som var tilfældet i starten af maj. En perfekt gentagelse af sidste gang, vil male en dobletop på sølvgrafen, hvilket kan skræmme tekniske analytikere. Det er dog i sidste ende ligesom at holde en badebold under vandet – når kræfterne slipper op, vil den suse op mod overfladen igen. Sølvprisen kan ikke holdes kunstigt nede i særlig lang tid, og når den endelig bryder USD50 overbevisende, så sættes der for alvor skub i raketten. Dem der er short sølvkontrakter vil løbe mod udgangen og tekniske investorer vil alle strømme til sølvmarkedet. Vi tror, at et ryk fra USD50 til USD75 kan gøres på få måneder!

Dette forecast indbefatter dog, at QE3 lanceres og at USD50 brydes relativt hurtigt, hvilket måske er relativt optimistisk. Første “hurdle” kommer ved FOMC mødet i Fed d. 20-21. september. Mødet er udvidet til at vare 2 dage i stedet for den normale éndagsbegivenhed. Dette kan skyldes flere ting, men det mest plausible er, at deltagerne skal bruge ekstra tid på at “spinne” og “forklare” et kommende pengepolitisk tiltag. En afstemning tager ikke 2 dage, men det gør i stedet indholdet af aftalen. Fed med Bernanke i spidsen er under et massivt politisk pres. På den ene side forventes det, at Fed har nøglen til at rette op på jobkrisen i USA, og på den anden side, skal inflationen holdes i skak. Det er to modstridende kræfter der ikke kan arbejde sammen for en centralbank.

JP Morgan siger USD2500 guld ved årsskiftet

Det er vores klare overbevisning, at QE3 bliver lanceret på dette møde. Markedet er ved at indprise nye kvantitative lempelser og der er en klar konsensus om, at én sådan kommer. Se blot på “snap-back” rallyet i aktierne de sidste uger. Derfor forventer vi i første omgang stigninger i guld og sølv frem til mødet. I dagene op til 20. september er der nok flere investorer der vil mindske deres papirbeholdning og tage profit af stigningerne august i september, da det jo stadig ikke er umuligt at centralbanken skuffer markedet grusomt. Sker dette, vil guld og sølv højst sandsynligt blive ramt kortvarigt, og det vil være et rent gavebord at samle ædelmetallerne op til billigere priser, hvis man vel at mærke har likviditet til det. Skulle QE3 komme som forventet, vil metallerne fortsætte med at stige. Guld vil møde modstand i de psykologiske USD2000, men i sidste ende bryde igennem mod USD2500, som JP Morgan har sat som target ved årets udgang.

Sølv og guld vil fortsætte stigningerne

Sølv vil fortsætte mod USD50, som i første omgang agerer modstand. Mange kortsigtede investorer vil tage profit i området USD48-49 i håbet om at samle det op billigere senere. De fleste har nok stadig maj-massakren i baghovedet. Det kan derfor været en god idé at gøre det samme, hvis man leger med papirkontrakter. Så snart USD50 brydes, så vil investorerne som sagt strømme til det lille marked og presse prisen mod de USD75. Stigningerne afhænger derfor af disse to faktorer: QE3 og graden af modstand i USD50. Disse begivenheder skal derfor også ses som strategiske punkter, hvor store profitter kan opnås for den snedige investor. Alle fysiske investorer kan dog bare læne sig tilbage, og se deres beholdning stige i værdi.

Om forfatteren

Vi startede Sølvinvestor i februar 2011 og vores interesse ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

34 kommentarer den "Vores guld og sølv strategi for efteråret 2011"

 1. Mikael Rieck 06/09/2011 kl. 00:10 Svar

  Hvornår var guld/sølv raten sidst på 15? Er det overhovedet realistisk at den nogensinde kommer derhen?

  • admin 06/09/2011 kl. 07:33 Svar

   Nederst på denne side http://goldprice.org/gold-silver-ratio.html ses det, at raten kortvarrigt var 15 i 1980. JA, vi mener bestemt det er muligt, og højst sandsynligt at det vil ske igen. Som vi skriver, så mener vi faktisk også, at raten kan komme helt ned på 10. Økonomiske og finansielle effekter “over-shooter” næsten altid, så opstår der flaskehalse eller decideret shortage i sølv, kan raten komme længere ned end 15.

   • Mikael Rieck 06/09/2011 kl. 08:53 Svar

    Cool. En enkelt gang på 36 år er jo ikke meget, men det er selvfølgelig ikke utænkeligt. Til gengæld er det interessant at se, at ratioen i april var noget af det laveste den har været længe.

    • admin 06/09/2011 kl. 09:01

     Raten på 15 er jo naturligvis også den rigtig langsigtede rate, da den er bestemt af tilgængelighed på Jordkloden, og derfor kan der gå mange år før vi når niveauet igen.

    • Mikael Rieck 06/09/2011 kl. 11:29

     Beklager, men det forstår jeg ikke. Hvad har det med tid at gøre? Den fysiske mængde af sølv er vel ikke meget anderledes i dag end den var i 1980’erne?

 2. admin 06/09/2011 kl. 13:38 Svar

  Mikael, pointen er jo netop at raten skal konvergere på langt sigt til sin naturlige rate på omkring 15. Ingen aktiver vil forblive på sin ligevægtspris, de vil altid flukturere op og ned i økonomiske cykler i takt med at der kommer nye innovationer på markedet. Hvis du kendte den “sande” værdi af Google, er det ikke sikkert af resten af markedet havde samme informationer, og derfor vil det tage tid før informationerne spreder sig til resten af markedet og Google finder sin ligevægtspris. Guld og sølv adskiller sig fra eksempelvis aktier ved at de er knappe ressourcer og dermed lettere at regne den sande værdi på. At sølv er stærkt undervurderet i forhold til guld/sølv raten kan man jo så tænke lidt over, og er nogle at de tanker vi prøver at skriver på denne side.

 3. Keld J. 06/09/2011 kl. 17:57 Svar

  Ja, og så er der jo lige den lille krølle at sølv faktisk forsvinder, hvilket guld ikke gør.

  • admin 06/09/2011 kl. 18:24 Svar

   Nemlig, og det er ikke antaget i en GSR på 15. Flere eksperter har snakket om, at sølv vil være det første grundstof i det periodiske system der forsvinder pga. lille udbud og store industrielle efterspørgsel, og ja, så er det jo pludselig kongen over ædelmetaller.

 4. bjørnebanden 06/09/2011 kl. 18:35 Svar

  Bare fordi der er det forhold mellem metallerne i jordskorpen, behøves det da ikke betyde, at der også skal være den samme værdi imellem dem i pengemæssige termer?

  Hvis man ligepludselig kunne bruge sølv til at lave maskiner, der kunne give uendelig energi, ville sølvprisen nok stige mere end forholdet 1:15.

  Værdien er jo bare noget mennesker har fundet på 😉

  • Mikael Rieck 06/09/2011 kl. 20:30 Svar

   Lige præcis og det er også derfor at jeg ikke kan se, at “tid” spiller ind. Det er vel derimod en af de få ting der netop ikke har nogen effekt, da det hele handler om den værdi som mennesker tillægger ædelmetallerne og netop også derfor at forholdet 1:15 blev nået i 1980 (hvad grunden så end var) og at forholdet 1:15 kan rammes igen om en måned, om 50 år eller aldrig.

   • admin 06/09/2011 kl. 20:49 Svar

    Man kan naturligvis altid betvivle økonomiske og matematisk effekter, men det forholder sig sådan (ihvertfald i teorien, og det er jo det man bygger forecast på) at forhold som oftest konvergerer mod en ligevægt på langt sigt. Præcis som et pendul altid vil ende i den samme position i sidste ende. Man matematiske evner tager udgangspunkt i naturen.
    Hvis man anerkender dette forhold så gælder det bare om at finde ud af hvad ligevægten er. Den bedste ligevægt der findes i guld/sølv raten er det tilgængelige forhold af fysisk metal i jordskorpen. Hvis du eller andre er i stand til at finde en mere præcis proxy for en ligevægt, er jeg sikker på at der vil skabe fine overskifter 🙂
    Vi er klar over, at denne problemstilling giver anledning til megen forvirring (det er jo derfor vi har oprettet Sølvinvestor.dk), ligesom spørgsmålet om hvorfor guld og sølv er de eneste sande penge. Forstår man sidstnævnte, vil man garanteret lettere forstå sammenhængen mellem guld og sølv.

   • Keld J. 07/09/2011 kl. 11:42 Svar

    Mikael,

    Proev at taenk over den med tiden. Hvis du har en meget kort horisont, vil en hel masse ting kunne spille ind og paavirke kursen i en periode (eksempelvis kan et boom i den kinesiske solcelle-industri oege efterspoergslen efter soelv i en periode).
    Hvis du derimod kigger paa en 1000 aarig periode, spiller det en mindre rolle.

    Jeg er enig med dig i at vaerdien paa guld er menneskeskabt. Det har ingen anden vaerdi end (subjektivt) at se godt ud – jf. Warren Buffett. Men, nu har fok gennem flere tusinde aar ment at den egenskab har en vaerdi – saa det forsvinder nok ikke i morgen.
    Som admin ogsaa hentyder til, saa har guld (og soelv) jo den fantastiske egenskab at udbuddet er ret begraenset – og endnu mere vigtigt, kan ikke skabes af en centralbank. Derfor er vaerdien ret stabil (omend du vil kunne se voldsomme udsving paa den korte bane).
    Soelv er for mig mere interessant end guld, da det har de samme egenskaber som guldet. Men har saa den industrielle efterspoergsel (hvor det i mange tilfaelde ikke kan betale sig at genbruge det igen – medmindre priserne naar derop hvor jeg forlaengst har cashet ind og koebt min egen selvforsynende oe).
    Endelig, saa kan soelv faktisk naermest fordampe, hvorfor der bliver mondre af det.

    Soelv og guld har samme egenskab, det er forholdsvis sjaeldent, der kommer ikke mere af det fra jordens side og vi prissaetter derudfra. Da der er ca. 15 gange saa meget soelv, burde prisen paa guld vaere ca. 15 gange hoejere paa lang sigt.

    • Mikael Rieck 07/09/2011 kl. 12:31

     Hej Keld,

     Hvis vi taler ren teori og ser på tid i tusinder af år, så kan jeg naturligvis kun være helt enig. Så er en 1:15 ratio det eneste der giver mening.

     Mit oprindelige spørgsmål gik mere på om jeg (som investor) kunne bruge den ratio til noget og det kan jeg så nu konkludere, at det kan jeg ikke. Som investor er investeringsbanen kort (i forhold til 1000 år), men observationen omkring de 1:15 er stadig interessant og kan gøre at man undrer sig over sølvs lave pris.

     Tak til alle for jeres svar. Er nok mere praktiker end teoretiker og kan derfor have svært ved at følge med 🙂

    • admin 07/09/2011 kl. 12:41

     Det er godt at få en debat omkring dette emne. Vi har opdateret punkt 8 med lidt flere kilder så det forhåbenligt er lidt mere klart end før: http://www.soelvinvestor.dk/2011/07/21/grunde-til-at-investere/
     Mikael, alle rationelle investorer benytter alt tilgængelig information til at tage et investeringsbeslutning. Selvom raten gælder på langt sigt, så bør den stadig indgå i en analyse om den fremtidige pris. Vi tænker på følgende måde: 1) vi befinder os i et sekulært bullmarked i ædelmetaller 2) sølv er mere volatilt end guld og stiger derfor også i gennemsnit mere 3) sølv henter dermed alt andet lige ind på guld og er med til at indsnævre spændet mellem de to metaller. Så længe vi befinder os i et bullmarked, vil guld-til-sølv raten – i teorien og set i et historisk perspektiv – konvergere mod sin naturlige ligevægt omkring 15:1.

  • admin 06/09/2011 kl. 21:01 Svar

   bjørnebanden, du modsiger dig selv. Først siger du, at sølvprisen kan stige hvis efterspørgslen efter det stiger, og derefter postulerer du, at “værdien jo bare er noget mennesker har fundet på”.

 5. Jakob Karlsen 07/09/2011 kl. 08:14 Svar

  Er det muligt at få indsigt i Jeres portefølje til inspiration?

  • admin 09/09/2011 kl. 09:38 Svar

   Hvis du stiller spørgsmålet til redaktionen, så er svaret: nej. Vi kan dog sige så meget, at vi alle er tungt investeret i fysisk guld og sølv.
   Det kunne dog være interessant at høre fra jer brugere, hvordan I har sammensat jeres portefølje.

 6. admin 09/09/2011 kl. 09:49 Svar

  Vores strategi for næste uge er, at vi håber og krydser fingre for at guld falder til USD1800 og sølv til USD41.50. Er vi så heldige at nå disse niveauer, så kan vi afsløre så meget, at vi vil købe stærkt op i begge metaller. Vi nærmer os FOCM mødet i Fed og med Obamas jobplan i går, lyder det til, at der skal bruges rigtig RIGTIG mange penge for at få arbejdsløsheden ned. Dette kan kun finansieres ved yderligere kvantitative lempelser. Det skal nævnes, at den hårdt ramte Bank of America planlægger at nedlægge omkring 40.000 arbejdspladser i USA, og det vil i sig selv forværre jobsituationen voldsomt.
  Desuden går vi en periode i møde der historisk er særdeles god for guld. I Indien nærmer bryllupsæsonen sig hvor det er en tradition at købe guld til brudeparret, og det plejer at lægge et opadgående pres på guldprisen. Sølv har handlet i en konsolideringsinterval siden starten af maj, og det skal ikke undre os, hvis den snart bryder ud af intervallet til opsiden og går i gulds fodspor.

  • admin 09/09/2011 kl. 10:08 Svar

   Vi glemte lige at tilføje – selvom de fleste nok er klar over det – at det på søndag er 10 året for 11. september. Det burde ikke have noget at sige på handlen mandag, men vi vil alligevel vente til efter weekenden med at overveje nye positioner. Der har været forlydender om terrorplaner, og vi vil ikke tage den unødige risiko at handle før.
   Vi vil højst sandsynligt først kigge efter entry points tirsdag-onsdag, da Hong Kong har lukket tirsdag, og det kan skabe noget ravage i et tyndt marked. Vi må ærligt talt indrømme, at maj-massakren, der ligeledes skete i et tyndt marked pga. helligdage, har skabt en vis aversion hos redaktionen. Derfor holder vi nøje øje med hvornår det er “lettest” for de “store drenge” at angribe guld og sølv markederne.

   • admin 12/09/2011 kl. 08:52 Svar

    Det tegner til at blive en blodrød dag på aktiemarkederne i dag (http://bit.ly/qcpV3O) ovenpå spekulationer om et snarligt græsk bankerot. Hvad der for et år virkede som en usandsynlighed i de euro-politiske kredse, er nu ikke tabu mere. Flere og flere eksperter og politikere udtrykker bekymring for Grækenland. Går Grækenland bankerot har vi med stor sandsynlighed set enden på euroen som vi kender den i dag.
    Guld og sølv bliver ligeledes ramt fra morgenstunden, og vi er tæt på de niveauer som vi skrev om ovenfor. Vi afventer som sagt situationen indtil videre til tirsdag og så genovervejer vi, om det er på tide at trykke på aftrækkeren.

 7. Christian 12/09/2011 kl. 17:26 Svar

  Personligt mener jeg at et højt kursmål fra JPM er meget mistænkeligt.

  Er det ikke et stort rød flag der hejses når en af hovedaktørenere i ondskabens akse, med en kæmpe formodet beholdning af “naked” PM shorts kommer med en sådan udmelding?

  Jeg er selv meget bull på PMs (især sølv) og mener sådanset at 2500 er et realistisk kursmål for AU, men finder det blot besynderligt at JPM kommer med denne udmelding – en svine invitation –> pigs get slaughtered.

  • admin 13/09/2011 kl. 16:35 Svar

   Vi tror ikke det er en fælde fra JPM’s side. JPM vil ikke være i stand til at slagte guldmarkedet på samme vis som sølv i starten af maj pga. størrelsesforskellen i de to markeder. Det vil kræve uanet kapital – også selvom de har naked shorts – at gennemføre et sådant raid. Problemet er jo også: hvad er alternativet til guld? Det er de fleste asiatiske centralbanker blevet klar over og flere og flere investorer søger mod fysisk guld. Et fald til eksempelvis USD1650 vil lægge et massivt efterspørgselspres på det fysiske marked og premiums vil eksplodere. Vi så hvor hurtigt flaskehalse og decideret mangel på guld kan opstå for nogle uger siden, da panikken på aktiemarkederne startede. Det vil med sikkerhed ske igen hvis JPM får held med et raid, så det vil være meget kortlivet.

 8. Silverbull 12/09/2011 kl. 23:02 Svar

  Har dagligt kigget forbi jeres fremragende og informative hjemmeside, siden jeg for et halvt år siden fik øjnene op for vores allesammens hjertebarn- sølv. Jeg har efterhånden opbygget mig en fornuftig beholdning igennem goldmoney.com. Men vil selvfølgelig fortsætte med at akkumulere yderligere imens det stadigvæk er attraktivt. Jeg står og er i tvivl om, hvad mit fiat-papir skal konverteres til. Jeg er kommet frem til ihvertfald disse muligheder, håber i kan hjælpe med lidt respons:)

  1) Købe cirkulerede mønter med 80% sølvindhold til spot pris…
  Her er ingen moms og prisen for sølvet er pænt lav. Jeg er dog i tvivl om det er en lidt svær mønt at få omsat i forhold til andre muligheder, når den dag kommer jeg skal skille mig af med dem igen?

  2) Købe 3 tårnet sølvbestik til 93% af spot pris…
  Dette ville være med henblik på at få dem smeltet om til barrer. Jeg har kigget mig lidt omkring, men kan ikke finde ud af hvad dette vil koste eller, hvor det kan lad sige gøre?

  3) Købe philharmonics (eller lignende sølvmønter) i tyskland til 3-4€ over spot per oz OG betale 7% moms…
  En flot og kendt mønt der uden tvivl er let omsættelig og på sigt vil blive handlet for over spot. Jeg er dog i tvivl om en ting. Når man sælger mønten tilbage til den tyske forhandler, får man så “moms pengene” igen ved at tillægge moms på salget?

  Alt input er mere end velkommen! Lets get physichal!;)

  • admin 13/09/2011 kl. 07:02 Svar

   Godt at høre at du kan bruge informationerne 🙂

   Vi har den holdning, at så længe man ikke betaler overpris for sit guld eller sølv, så er det en god investering. Der kan naturligvis være andre forhold man skal tage in mente når man køber fysisk. Hvis du i dag har alt dit sølv hos goldmoney, så mener vi, at din beslutning om at diversificere over på andre former såsom “rigtig” fysisk for at sprede risikoen, er en rigtig god idé.

   Vi kender ikke til steder hvor man kan få omsmeltet sit sølv, men vi hører meget gerne fra vores brugere hvis de har erfaring i denne retning?

   Mht. om man får momsen tilbage, så kan man eksempelvis hos Liberty Silver få en meget bedre pris for sit sølv, hvis det er noget man har købt hos dem tidligere (man skal blot gemme kvitteringen). Normalt vil man ikke kunne få momsen tilbage, men i stedet få en form for “verdensmarkedspris” som er givet ved spotprisen + premium ved fysisk. Der vil altid være et spread mellem købs og salgsprisen på fysisk, og det er en af grundene til, at man bør se fysisk som en langsigtet investering. Der er andre måder at opnå hurtig eksponering mod sølv til meget lavere spread, som vi har skrevet om i en tidligere artikel.

 9. admin 13/09/2011 kl. 16:26 Svar

  Guld og sølv er i en kortsigtet nedtrend, hvor vi har USD1800 og USD40 som target. Det kan sagtens være et godt tidspunkt at købe op i metallerne, hvis man ikke tør eller har tålmodighed til at vente på de førnævnte niveauer. Turd Ferguson har kaldet bunden (http://bit.ly/n03sSD), og vi giver ham ret i, at den er lige rundt om hjørnet. Vi planlægger stadig at købe senere i dag eller i morgen. En langsigtet investor vil højst sandsynligt finde dagens priser yderst tiltrækkende.

 10. Silverbull 14/09/2011 kl. 08:59 Svar

  Tak for svaret,
  Jeg er på de cirkulerede mønter… Jeg er lidt skeptisk overfor Liberty’s koncept, da ens investering meget afhænger af deres eksistens. Desuden binder du også en ekstra slat fiat op i noget du kunne bruge til at købe mere sølv!:D

  • admin 15/09/2011 kl. 08:32 Svar

   Silverbull, kan du ikke fortælle lidt mere om hvor og hvilke mønter du har købt? Der er garanteret andre herinde der sidder med samme overvejelser som dig selv forud for et køb…

 11. Rene Cohrt 19/09/2011 kl. 03:57 Svar

  Mængder af indkøbt guld og sølv redegøres der i dette forum ikke for er det mellem

  5-50 kilo guld

  og

  50-400 kilo sølv

  en investeringsrate 8 kilo sølv til 1 kilo guld passende?

 12. Silverbull 26/09/2011 kl. 15:12 Svar

  Beklager jeg først er faldet over jeres spørgsmål nu
  Her er min investeringshistorik til de interesserede, så kan i også se, hvordan det IKKE skal gøres!

  Ved indgangen til 2011 fik jeg øjnene op for PM. Jeg købte hurtigt nogle krugers hos min nu faste pusher. Bagefter signede jeg op hos goldmoney.com (pga momsen og det lave spread) og køber en position sølv.

  Jeg beslutter mig hurtigt bagefter for sammen med en ven, at etablere et selskab, så vi kan købe sølvbarrer momsfrit. Så langt så godt.

  Efter det kommer maj-massakren. Det gjorde at jeg sammen med min ven købte ind ved omkring 36$.
  Og så igen ved 40$ for få uger siden. (altsammen i barrer). Jeg har desuden købt krugers i mellemtiden da guld lå omring 1880$.

  Relativt grøn som jeg stadig er havde jeg en kæmpe position i papirssølv hele vejen fra 40$ og ned til start 30erne.

  Nu har jeg så købt en luns cirkulerede mønter(udenom selskabet) til weekendkursen.

  Konklusion: Jeg er stuck! Er mest træt af mit SLV projekt, den skal bare glemmes:) Jeg holder dog ikke op med at købe yderligere fysisk, hvis prisen ligger stabilt de næste par dage, eller vi falder yderligere. Det samme gælder for guld. Overvejer at købe Liberty Rounds igennem libertysilver(for adspredelsens skyld).

  Det er svært at sige, hvad der er den bedste investering på det fysiske marked. Men du går ikke galt i byen, ved at oprette et selskab og købe barrer derigennem. På den måde er der meget klare linjer omkring din investering, og du undgår at betale momsen.

  Jeg har købt igennem pr mønter. Tvivler dog på de har meget tilbage på lageret, han var ikke glad for at sælge til mig her i weekenden:D

  Hvad har ligger jeres positioner i? Primært mønter fra liberty silver??

  • admin 26/09/2011 kl. 19:26 Svar

   Tak for din spændende historie Silverbull. Jeg kan dog ikke se, hvad du/I har gjort galt ved denne strategi. I har købt løbende over forskellige måneder og dermed opnået en form for gennemsnitpris over året. Denne strategi er for mange den foretrukne, da det ikke kræver at man bruger uanede mængder af tid på research, som i sidste ende også kan vise sig gal på den.

 13. Rasmus 19/10/2011 kl. 12:16 Svar

  Har I overvejet at bygge et debatforum op? Det kunne indeholde et subforum med en traad om hver artikel, og saa generelle emner. Synes det er lidt svaert at finde ud af, hvor debatten foregaar paa Jeres ellers rigtigt fine website.

  Rasmus

  • admin 19/10/2011 kl. 12:23 Svar

   Hej Rasmus. Det er helt sikkert en god idé, og også noget vi allerede har kigget på. Problemet er blot, at de gratis fora der er til rådighed er utrolig svære at implementere, og vi har ikke midlerne til at betale os fra en individuel løsning på nuværende tidspunkt. Hvis du eller andre har en god idé til hvordan det kunne gøres, så hører vi meget gerne fra jer.

 14. Patrick 25/07/2012 kl. 20:22 Svar

  This is a very interesting post!
  Could we have an update for autumn (August) 2012??

  I see signs that things are picking up – and I personally think early 2013 will be the start of a large run up in silver prices.

  P.

  • Admin 25/07/2012 kl. 21:24 Svar

   We will most likely do an Autumn 2012 edition as well 🙂

Skriv en kommentar