Sølv er steget 18% siden vi startede hjemmesiden

Skrevet af den 13/08/2011 i Køb og Salg - 0 kommentarer

Vi synes, at det var på tide at gøre status over prisudviklingen i siden vores første indlæg på hjemmesiden den 26. februar i år. Siden da er steget fra omkring USD33 til lukkekursen USD39,46 i går. Det er en stigning på godt 18%, hvilket er imponerende i betragtning af hvad disse måneder har budt på af begivenheder i markederne.

Maj massakre

Den 1. maj blev sølv udsat for et historisk slag i ansigtet, da prisen faldt fra omkring USD50 til USD33 på få dage. Sølv fandt dog godt fodfæste i denne bund, brød for alvor ud igen i starten af juli, og er nu ved at danne en perfekt kop-formation som lægger op til store stigninger i de kommende måneder.

Hvor mange aktivklasser giver et afkast på 18% på et halvt år? Tilsyneladende er det kun og ædelmetaller der kan præstere det i dette økonomiske miljø. har haft sin plads i solen siden bunden i marts 2009 og er nu på voldsom retur, og vi tror, at aktieindeksene skal teste bunden fra finanskrisen igen.

Sølv er steget over 100% på et år

Sølv er faktisk steget 26% siden årsskiftet og hele 116% siden samme tidspunkt sidste år. Ingen andre aktiver har udvist samme solide tendens, og intet ser umiddelbart ud til at bremse denne udvikling fremover. Det eneste vi ser som en potentiel negativ faktor er, at verdensøkonomien er på vej i recession igen, og det vil betyde et fald i efterspørgslen efter sølv til industrien. Men som vi har skrevet før, så tror vi ikke, at markedet vil se samme fald som i 2008 af den grund, at sølv i højere grad end før anses som sikker havn i familie med guld.

og sølv eneste sikre havne tilbage

Under finanskrisen søgte investorer primært i USD og CHF, men mange ting er sket siden da. Den amerikanske valuta er under voldsomt pres, da det så småt begynder at gå op for verden, at USA har store gældsproblemer, hvilket de kun kan løse på længere sigt ved at devaluere dollaren.

CHF betragtes stadig som , men nylige forlydender om at den Schweisiske Nationalbank vil låse CHF fast til EUR (ligesom den danske krone) vil fjerne muligheden for yderligere stigninger. Hvad er der så tilbage for investorerne at søge i?

Som vi ser det, er der kun ædelmetaller tilbage, og guld og sølv i særdeleshed. Enkelte råvarer vil også gøre det godt under en ny recession eller depression, men det er de to ædelmetaller der vil skille sig ud fra mængden. Se blot hvordan de har reageret på gældsloftet og den efterfølgende rutsjetur på aktiemarkederne. Guld er eksploderet til opsiden og sølv har holdt sig stabilt i nogenlunde samme prisleje. Reaktionen fra guld er helt i overensstemmelse med vores forventning, og det faktum at sølv ikke er faldet 20-25% ligesom aktier og råvarer, er et stærkt signal om, at markedet anser det som et ædelmetal og ikke en råvare.

Nu mangler vi bare en “kicker” der kan sparke rigtig gang i sølvprisen. Der har den seneste uge været mange rapporter om flaskehalse og direkte mangel på fysisk guld i markedet. Private danskere køber fysisk guld som aldrig før. Tavex, som er Nordeuropas største forhandler af bullion, stoppede salget midlertidigt i sidste uge pga. flaskehalse fra producenterne. Hvis dette fortsætter vil investorerne søge over i i stedet og det vil potentielt kunne sende sølv mod de USD50 igen.

Om forfatteren

Vi startede Sølvinvestor i februar 2011 og vores interesse ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Skriv en kommentar