Udviklingen i sølvprisen varsler snarlige stigninger

Skrevet af den 18/07/2011 i Analyse - 1 kommentar

Vi er normalt ikke meget for at give specifikke pristargets, da man stort set altid rammer forkert. Vi brød dog lidt med disse principper, ved tidligere på sommeren at give vores bud på prisen d. 31 december 2011, og så længe folk tager vores bud med forbehold, skader det vel ikke at forsøge at give mere konkrete bud på udviklingen.

Prisudvikling frem til 1. september

Denne gang vil vi prøve at forudse sølvprisens udviklingen frem til 1. september. Sommeren er som I nok allerede ved, traditionelt en trist periode for ædelmetaller, men i år har tendensen været en anden. James Turk og Rick Rule var de første til at forudse en stærk sommer for guld og sølv.

Summer Doldrums startede tidligt i år med massakren d. 1 maj, og det har højst sandsynligt gjort, at de kedelige måneder er blevet fremrykket en måneds tid, og dermed at Summer Doldrums måske allerede kan være ovre.

Nedenfor ses en graf over sølv frem til 1. september, hvor vi har ladet “evnerne” få frit spil i MS Paint.

Teknisk kop formation

Prisen er tæt på at danne en perfekt “cup and handle” formation, som bliver fuldendt, hvis prisen korrigerer i løbet af ugen ovenpå de flotte stigninger de seneste handelsdage. Denne tekniske formation bliver som regel tolket som særdeles bullish, og det er også derfor vi har indtegnet stigninger i prisen resten af sommeren.

Vi forventer, at der kommer en eller anden form for korrektion ovenpå sidste uges stigninger. Sølv er overkøbt på 4 og 8 timers graferne og det vil være naturligt og sundt med et tilbagefald omkring USD38, som umiddelbart agerer support. Dette vil danne håndtaget på koppen og fuldende formationen. Udvikler det sig som vi forventer og som observeret sidste sensommer, vil tilbagefaldet samtidig være en god opkøbsmulighed, da det ikke er sikkert vi ser USD3x nogensinde igen.

Sølvpristarget omkring USD50

Sølv vil fortsætte mod USD40, hvor der heller ikke denne gang vil være de store problemer. Den næste signifikante modstand ligger omkring USD42, som prisen vil bounce af fra i første omgang. Det er omkring dette tidspunkt at vi forventer, at Bernanke annoncerer QE3, hvilket vil skubbe prisen det sidste stykke igennem modstand og videre mod all-time high. For at stigningerne skal være fuldstændig overbevisende, så ser vi gerne, at sølv tester USD42, således at niveauet bliver support i stedet for modstand. Med dette på plads er sølv på vej mod USD50 i løbet af efteråret. Alle de hedgefonde der likviderede deres lange positioner i maj vil søge tilbage mod sølv.

Når USD50 nåes vil de luskede aktører på sølvmarkedet med sikkerhed forsøge at tegne en dobbeltop i prisen for at skræmme investorerne væk. Dette vil danne endnu en “cup and handle” formation som denne gang inkluderer det store grå formation, som vi har indtegnet på grafen. Hvad sølvprisen herefter ender på i 2012 glæder vi os til at se.

Med andre ord, så forventer vi store stigninger resten af året til glæde for alle vores brugere. Men husk på, at man altid bør lave sin egen research, og aldrig tage disse analyser for mere end de er; kvalificerede gæt.

Om forfatteren

Vi startede Sølvinvestor i februar 2011 og vores interesse ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

En kommentar den "Udviklingen i sølvprisen varsler snarlige stigninger"

 1. admin 22/08/2011 kl. 23:54

  Vi synes lige at denne artikel fortjener en statusopdatering:

  Indtil videre synes vi, at udvikligen er gået fint i tråd med vores forecast d. 18 juli. Hanken på “koppen” blev fuldført omkring d. 20-21 juli og siden er sølvprisen steget som forventet. Området omkring 42,50 virkede i første omgang som modstand, og det var da også først i andet forsøg at sølv kunne bryde overbevisende igennem. Vi havde regnet med en form for hint om QE3 i denne periode, men det er ikke kommet. Tilgengæld regner vi med at den kommer på fredag til Jackson Hole konferencen.
  Sølv var i dag oppe at røre 44 hvilket faktisk passe nærmest på klokkeslettet med analysen. Herefter kom der et kortvarigt test af 42.50 niveauet (som vi også inkalkulerede), som nu agerer support efter et fint bounce op igen. Dette var et fantastisk entry point, hvilket vi benyttede os af.
  Nu mangler vi blot en udmelding fra Bernanke der vil sende sølvet afsted mod de forventede 46 inden månedens udgang – og det mener vi bestemt er sandsynligt.
  Vi vil opdatere med kommentarer igen når august er lagt bag os for at konkludere på analysen.

Der er lukket for kommentarer til dette indlæg.