Sådan forbereder du dig på det kommende økonomiske kollaps

Skrevet af den 12/06/2011 i Krisetid - 39 kommentarer

Verdensøkonomien styrer mod et kollaps og derfor er det vigtigt at vide hvordan man som almindelig dansker håndterer det. Vi har argumenteret for en kommende siden vi startede hjemmesiden tilbage i marts 2011, men det er først nu, at de såkaldte eksperter begynder at acceptere den skæbne verden står overfor. Problemerne ser ud til at vokse sig større og større for hver dag der går; gældskrisen i PIIGS landene, de fortsatte uroligheder i Nordafrika og Mellemøsten, stigende inflation, faldende beskæftigelse i USA, nedgradering af væksten i Kina, problemer med gældsloftet i USA osv.

Naiv optimisme

Indtil maj i år var stort set alle økonomer (pånær tilhængere af Den Østrigske Skole) positive på økonomien, men det ser nu ud til, at holdningen endelig er skiftet mod negativ. Igen er de for sent på den til ulempe for pensionsopsparere. Dette skift faldt pudsigt nok sammen med “maj massakren” i sølv, hvilket også skete forud for faldet i aktiemarkederne i 2008. Det viser hvor stor betydning sølv og guld har som ledende indikatorer.

Det er altid bedre at være år for tidligt på den, end én dag for sent i sine forberedelser. Samtidig har det ofte vist sig, at man skal agere modsat af hvad markedet gør. Køb på frygt og sælg på eufori. Hvis man ikke allerede har overvejet hvordan man vil forberede sig på det evindelig kollaps i verdensøkonomien, så er det på tide at gøre nogle forberedelser allerede i dag. Dine venner og familie vil måske grine af dig når du prøver at overbevise dem om de sande økonomiske forhold i verden, men det bør ikke slå dig ud. Man plejer at sige, at kun omkring 5 pct. af befolkningen i sidste ende gør en fundamental forskel på den ene eller anden måde. Den resterende 95 pct. følger bare strømmen (på engelsk: “sheeple”). Hvis man tilhører de 5% som er på forkant med begivenhederne og har værktøjerne til stede, vil man kunne profitere særdeles godt på den tid vi går i møde.

Hvis man følger et par enkelte trin som beskrevet i denne artikel, så er vi overbevist om, at man vil komme nogenlunde igennem krisen. Som alle andre kriser i historien, så vil den første tid være hård, men folk har som regel altid formået at komme igennem helskinnet i sidste ende. Dette vil også være tilfældet denne gang, da vi ikke tror på et “end of the world” scenarie vi går i møde, men derimod en krise i stil med depressionen i 1930erne, eller hyperinflationen i den gamle Weimar Republik i mellemkrigstiden.

Største velfærdsoverførsel i historien: køb fysisk guld og sølv

De færreste er klar over det, men man kan ligefrem profitere af økonomiske kriser, hvis man er rigtig positioneret. Mike Maloney skriver i sin bog Guide to Investing in Gold and Silver om “the greatest transfer of welfare in history”. Ved dette mener han, at har man sikret sig økonomisk ved at købe fysisk guld og sølv forud for et kollaps, vil man ende op med mere rigdom end tidligere, idet guld og sølv revalueres i værdi. For almindelige folk med gennemsnitlig indkomst vil en sådan strukturel ændring i velfærd være en gylden mulighed for at få råd til ting, som ikke før har været muligt. Der er et utal af eksempler i historien på, at små mængder guld har kunne købe ejendomme. Som situationen er i skrivende stund, er det de færreste der tillægger sølv og guld en værdi, men forestil dig hvad der sker, når alle ser disse ædelmetaller som de eneste sande værdier. Derfor er det vigtigt at være på forkant med begivenhederne således du får afkast af hele værdistigningen.

Reducér

Efter vores mening, er det mest fornuftige man kan gøre forud for et økonomisk kollaps, at reducere al overflødig risiko. Det skyldes, at under økonomiske kriser, så stiger risici eksponentielt. Ved risiko menes primært trejdepartsrisici, hvilket i tilfældet med ædelmetaller inkluderer alle aktiver, hvor der er en lovning på at man ejer det. Aktier, optioner, futures og andre derivater af guld og sølv hører under denne kategori. Holder man det ikke selv i hånden, eksisterer der en tredjepart risiko idet man stoler på, at modparten kan levere aktivet ved indløsning. Når musikken stopper, vil der ikke være stole nok til alle, og derfor bør man ikke udsætte sig selv for overflødige risici.

Dette gælder ikke kun for guld og sølv, men generelt at man ikke har risikable udeståender med andre. Sidder man med risikable lån bør man overveje at konvertere dem til mere sikre. Overvej forskellige scenarier hvor renten pludselig stiger eksponentielt. Står man i til andre, kan man være sikker på, at de vil gøre alt for at redde resterne ved et kollaps.

Opbyg et lager af det mest nødvendige

Igen bør vi fremhæve, at vi ikke forestiller os et scenarie med økonomisk armageddon, 3. verdenskrig eller lignende, for i sådanne situationer vil ikke engang guld og sølv kunne redde en. Men selvom man ikke tror på verdens undergang, så kan det bestemt være fornuftigt at opbygge et lager af fornødenheder som man alligevel forbruger i dagligdagen.

Der er faktisk to forhold der gør dette til en af de bedste investeringer man kan lave. Det første handler om, at have varer på lager, så man kan klare sig igennem den første tid efter et økonomisk kollaps. Det er en slags livsforsikring. Der vil være steder i verden hvor anarki og kaos vil være større end i Danmark, men det kan sagtens ske at det pludseligt er svært at skaffe fornødenheder. Hvem husker ikke storkonflikten i 1998, hvor folk hamstrede gær. Det var stort set umuligt at skaffe gær, og de steder hvor det var muligt, blev prisen mangedoblet. Hvis det kan ske under en ubetydelig begivenhed i forhold til hvad vi står overfor, så vil hamstring være et fænomen der kan ramme alle varer når krisen sætter ind – primært fødevarer og energi.

Et lager af forsyninger bør bestå af det du normalt bruger, og som har en lang holdbarhed. Det kunne være dåsetomater, tun og makrel, kaffe, toiletpapir, spaghetti, vitaminpiller, sæbe osv. Husk at holde et konstant flow i de varer som har en begrænset holdbarhed, så du hele tiden udskifter dem med nye (FIFO princippet).

Det andet forhold handler om, at råvarepriserne er steget voldsomt de seneste år. Eksempelvis er kaffe steget med 100 pct. i 2010, og alt tyder på at stigningerne vil fortsætte sålænge centralbankerne udhuler vores . Derfor kan det være en god idé at købe stort ind af kaffe. Havde man haft et lager af kaffe, så ville man have haft et 100% afkast på sin “investering” nu.

Foruden mad, er det altid en god idé at have et overlevelseskit og et førstehjælpskit. Ved du ikke hvordan man giver hjertemassage, så tilmeld dig et kursus.

Tilegn en sund livsstil

Det lyder måske trivielt og som en cliche, men et godt helbred er vigtigt hvis man vil helskindet igennem en svær økonomisk tid. Det opnås både igennem motion og sund kost. Der er mange fordele ved at have en god kondition og muskelmasse.

For det første er du mindre syg og dermed har mere overskud til at lave andre ting såsom at tjene penge eller hjælpe venner og familie. Ydermere vil du minimere omkostninger til medicin og andre udgifter der følger med. Et godt imunforsvar vil gøre dig bedre i stand til at klare en længere periode med dårlig kost.

For det andet hjælper det dig med at håndtere stress og depression, som uden tvivl vil opstå i samfundet, når krisen for alvor rammer. Du kan bedre overskue dårlige nyheder og dag-til-dag støj fra markederne og medierne. En tid med økonomisk depression vil medføre følelsesmæssige op- og nedture, som et godt helbred hjælper til med at modstå.

Drop bussen eller bilen til og fra arbejde og tag cyklen i stedet. Det er en nem måde at få den daglige motion. Udover dette anbefaler vi løb som er en billig og effektiv sport.

Er man nervøs for hvordan det økonomiske kollaps vil påvirke mentaliteten i samfundet, kan det være en god idé at lære noget basalt selvforsvar. Danmark vil være det sidste land der bliver hærget af en voldsbølge, men det er altid godt at være lidt på forkant med begivenhederne alligevel – det kan vise sig at være en rigtig god forsikring.

Vær sparsommelig

Overvej en ekstra gang om du behøver at skifte iPad’en ud med den nyeste version, eller om du nu behøver den mest moderne smartphone. Generelt er der rigtig mange penge at spare hvis man overvejer en ekstra gang hvad man bruger dem på. Det betyder ikke man skal skære ned på sine fornøjelser, men måske man kan klare sig med lidt færre af dem. En forlænget weekend i Paris kan give lige så meget nytte som to uger til Caribien. Med lidt omstrukturering vil man finde meget mere plads i budgettet til at forberede sig, ved eksempelvis at købe fysisk guld og sølv.

Opsparing er per definition udskudt forbrug, så hvad man sparer i dag, vil man kunne forbruge mere i fremtiden. Netop derfor er det den bedste måde at sikre sin fremtid – også efter en økonomisk krise. Omvendt gælder naturligvis, at hvad du låner i dag, skal betales tilbage i fremtiden, hvilket svækker din økonomiske fremtid.

Vær likvid

Man bør ikke have alt sin rigdom bundet op i illikvide aktiver. Naturligvis vil en stor del af sin formue være bundet op i ejendom, bil og inventar, men det kan være en god idé at holde en betydelig andel af sin opsparing i kontanter. Der er selvfølgelig den ulempe ved kontanter, at de hvert år blive udhulet af inflationen, men vi mener, at denne ulempe bliver mere end opvejet af fordelene. Havde man eksempelvis været 100 pct. i kontanter før krisen i 2008, ville man have kunne profitere mere end særdeles godt, ved at investere dem i aktier i marts 2009. Flere aktieindeks er sidenhen fordoblet eller tredoblet. Det samme vil ske ved næste kollaps, og der vil opstå fantastiske købsmuligheder når stormen har lagt sig.

Er man tryg ved at have en lille andel af sine pengebeholdning i hjemmet, kan dette også være noget man bør overveje. Det vil klare én igennem den første tid efter et kollaps (husk på at det kan ske over natten), hvor det kan være svært at hæve kontanter. “Bank runs” er et kendt fænomen, som senest blev eksemplificeret ved Northern Rock, hvor alle kunder pludselig ville hæve deres indeståender. Problemet ved banksystemet er, at bankerne ikke ligger inde med alle opsparernes penge. De er lånt ud til andre formål (det er det der kaldes “fractional reserve”). For hver 10.000 kroner i indskud, låner banken 90.000 kroner ud. Når kunderne pludselig vil have deres penge tilbage, tvinger det banken til konkurs. I Danmark har vi en “indskydergaranti” der sikrer op til 750.000 kroner af sin kontante beholdning mod bankkollaps. Dette er hensigtsmæssigt hvis der kun er tale om en enkel eller en håndfuld banker der krakker på samme tid, men hvis vi står overfor et samlet kollaps i banksektoren, vil indskydergarantien ikke være noget værd.

Alt kan ske under et økonomisk kollaps og man bør være på forhånd med begivenhederne. Foruden disse simple råd, anbefaler vi dig også at fortsætte med at følge med på Sølvinvestor.dk, da vi jævnligt kommer med opdateringer på verdensituationen. Du er allerede kommet langt i dine foredelser på krisen idet du har opsøgt hjemmesiden og læst denne artikel. Hvad du herfra foretager dig er op til dig selv.

Kig her for yderligere information:

chrismartenson.com

shtfplan.com

unameitltd.limewebs.com/id34.htm

Kom med dine idéer til, hvordan man kan sikre sig mod et økonomisk kollaps. Vi vil løbende opdatere artiklen, således den kan blive en lille “håndbog” i forberedelse.

Om forfatteren

Vi startede Sølvinvestor i februar 2011 og vores interesse ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

39 kommentarer den "Sådan forbereder du dig på det kommende økonomiske kollaps"

 1. Troy 19/08/2011 kl. 12:10 Svar

  Nå, nu er der vist tegn på et flash crash under opsejling, med S&P500 på vej ned ad næste leg mod 1000. Så kan jeg vist ikke udsætte opbygning af mit nødvendighedslager meget længere 😉

  Har i links til sider der beskæftiger sig med nødlager-opbygning? (Checklists, anbefalinger, how-to’s, osv.? Gerne lidt mindre end Chris Martenson’s ekstremt omfattende lister)

 2. Troy 19/08/2011 kl. 13:45 Svar

  Tak – god ide at jævnføre med tältning – omend tørretter fra SpejderSport er lidt pebrede i prisen! 😉

  • admin 19/08/2011 kl. 13:50 Svar

   Ja, frysetørret mad er desværre ret dyrt. Alternativt kan man kigge tilbudsaviser igennem for dåsemad. Beauvais har forskellige retter på dåse der bare skal varmes op. De kan holde sig i lang tid og perfekt til camping 🙂

   • Thomas A. 25/08/2011 kl. 20:05 Svar

    Netto har nogle gode “nødlagervarer” på tilbud i denne uge. Min egen favorit er Amanda torskerogn, hvor man får 4 dåser for 30,- kr. Det er et godt tilbud, da Amanda er et af de mærker, som indeholder meget rogn frem for andre ernæringsmæssigt mindre interessante ingredienser. Når jeg så er der alligevel, skal jeg naturligvis have et par flasker eller fem af det komplementære produkt, Gråsten remoulade 900g, til kun 12 kr. flasken på samme tid. De har også fornuftige tilbud på Jaka færdigretter på dåse (er der nogen der ved, om det er værd at spise???) og Larsen makrel i tomat. Mht. sidstnævnte er det et ok tilbud, men så vidt jeg husker, er der kun 56% makrel i Larsen makrel, hvorimod f.eks. Sæby makrel indeholder 64% makrel, og det er jo over 14% mere fisk i samme størrelse dåse. Jeg læste i øvrigt for nyligt, at majonæse har uendelig holdbarhed??? Både torskerognen og makrellen holder i årevis og er en suveræn måde at sikre sig vigtige næringsstoffer (essensielle fedtsyrer), som ikke kan erstattes af en vitaminpille. Som det står i artiklen ovenfor, er det jo vigtigt at være opmærksom på sundheden.

    • admin 25/08/2011 kl. 21:22

     Super gode råd, tak for tippet!

 3. Troy 19/08/2011 kl. 16:25 Svar

  Mmm, yum-yum! Heldigt, at vi dog kan krydre den varme dåsemad med en kærlig tanke til vores PM’s 😉

 4. ricky 27/08/2011 kl. 09:48 Svar

  ellers pasta og dåsetomat plus madolie kan holde sig i lang tid 🙂 har selv et drivhus og laver selv henkog meget nemt og smager godt…….

 5. René Cohrt 30/08/2011 kl. 11:55 Svar

  Selvbeskyttelse ved universel økonomisk kollaps nærmest en umulighed. Økonomien og maden kan forberedes.

  I en sådan situation er besiddelse af våben en nødvendighed, men forbudt efter loven, og det er en alvorlig begrænsning af mulighed for overlevelse.

  • Thomas A. 31/08/2011 kl. 08:18 Svar

   Der er jo altid mulighed for at tage et jagttegn og erhverve sig en bøsse – det ville umiddelbart være tilstrækkeligt. Samtidig ville man få den træning i håndtering af våbenet, som man bør have. Man kunne også begynde at gå til lerdueskydning (det kan vist også give våbentilladelse) – jeg er nok selv mest til sidstnævnte, hvis det skulle være 🙂 Jeg er dog meget skeptisk ift. at være nødt til at opbevare våben i hjemmet. Samtidig kan jeg desværre godt se, at det ikke nødvendigvis er vidtgående science fiction, som man ellers godt kunne have tendens til at tænke herhjemme i – indtil videre – fredelige Danmark.

 6. Thomas A. 05/09/2011 kl. 13:26 Svar

  I artiklen ovenfor står vist noget om, at man bør afskaffe kreditorer. Men der må være andre end mig herinde, som er i den situation, at et større boliglån simpelthen ikke kan afdrages inden for nærmeste fremtid. Hvilke overvejelser gør i jer mht. låntype, afdragsfrihed, løbetid osv. i den nuværende situation? Jeg ligger som mange andre inde med et afdragsfrit 1-årigt flekslån. Min tanke har indtil for nylig været, at jeg ville tage et 3- eller 5-årigt lån i stedet, da det vil give sikkerhed indtil min kone har færdiggjort sin uddannelse. Normalt er jeg dog forbeholden overfor 3- og 5-årige tilpasningslån, da min filosofi er enten eller… dvs. fast rente eller F1. Jeg hører også gerne råd/kommentarer fra dem, der ikke har et boliglån, men bare har en mening om emnet 🙂

 7. bjørnebanden 06/09/2011 kl. 18:41 Svar

  I har vist læst lidt for mange hjemmesider 🙂

  Tror alligevel det varer lidt endnu før krigen når danmark og alting rationeres. Jeg har ihvertfald tænkt mig at vente lidt med at opbygge et nødlager 😀

  • admin 06/09/2011 kl. 21:48 Svar

   Det sker forhåbentlig aldrig i Danmark, men det er vel ikke dumt at være forberedt alligevel. Du har garanteret også en indboforsikring selvom du ikke regner med at der sker noget med dit hus.
   Mange af de punkter vi fremhæver kræver egentlig ikke mere end sund fornuft, og det er jo ikke sådan, at du taber noget ved at følge vores råd. Èn ting er dog sikkert, det er bedre at være 1 år for tidligt på den end 1 sekund for sent – det ved alle investorer.

 8. jeanne meden 04/12/2011 kl. 23:05 Svar

  er der nogen der kan give et godt råd? jeg er snart 66år og har en lille kapitalpension på 78.000kr
  Deraf skal jeg betale 40% i skat når og hvis jeg hæver den.
  Kan det betale sig for så et lille beløb at købe guld?? når man også tager omkostninger i betratning –tænker her på oprettelse af konto og evt. andet omkostning.??

  vh
  jeanne meden

  • Rene Cohrt 06/12/2011 kl. 00:08 Svar

   Kære jeanne

   Flere guldhandlere jeg kender, ja faktisk alle, kræver mindst handler på 200000kr i omfang for at give de mest fordelagtige priser

  • admin 06/12/2011 kl. 09:57 Svar

   Vi er ikke i stand til at give dig specifikke råd Jeanne, men vi mener ikke, at der er en grænse for hvor stor formue man skal have for at købe hverken guld eller sølv.

 9. jeanne meden 04/12/2011 kl. 23:08 Svar

  det er godt at forberede sig på ragnerok´´ som forhåbentlig ikke kommer. Det er en god side med mange fornuftige og forståelige råd og anskuelser.
  jeanne meden

  • admin 05/12/2011 kl. 17:46 Svar

   Tak for rosen Jeanne. Der er nok ingen der ønsker sig ragnarok, men nærmer vi os, er vi ihvertfald bedre forberedte end alle andre.

 10. jeanne meden 05/12/2011 kl. 18:23 Svar

  JA !VI ER BEDRE FORBEREDTE , OG HVIS VI BLIVER MANGE NOK, KAN VI HÅBE PÅ –
  A MOVEMENT — FOR A BETTER WORLD TO LIVE IN´´

  VH JEANNE M

 11. Anne 14/06/2012 kl. 13:03 Svar

  Troede ikke der var andre end mig, der opbyggede reservelager. Jeg er helt til grin i familien, men ved at det er lige op over med klimaks i slutning af december hvor økonomisk kollaps globalt er planlagt til at ske.

  mit katastrofelager lager består af olivenolie, kokosolie, brune ris (det kan man leve af), tørrede linser, kikærter(fulde af protein), bønner, – alt det tørrede fra helsekost der kan opblødes i vand og koges, tørrede vilde svampe, knækbrød, mandler, nødder, sesamfrø, -alt i lufttætte plasticbokse, eller i glas. Masser af bullion, syltetøj, tomatketchup, pasta, kokosmælk på dåse, soyamælk(kan stå udenfor køleskab), desuden store bloklys, tændstikker, masser af brænde til brændeovnen, optændingsblokke, VAND i flasker, blåbærsaft, egg noodels, ting fra kina butikker, der er på dåse eller tørrede.

  Ja, jeg kunne blive ved. Ekstra hårshampo, universal rengøringsmiddel, sæbepulver osv. plasticposer masser til opbevaring.

  Held og lykke. Det bliver MEGET værre!!!

  • Admin 14/06/2012 kl. 14:02 Svar

   Velkommen til Anne 🙂 Denne artikel er en af de mest besøgte her på hjemmesiden, så du er ikke den eneste der har forberedt sig, omend befolkningen som helhed ikke forstår hvad der er i vente. Tak for dit bidrag, det er interessant at høre hvordan folk rent praktisk forbereder sig.

  • FD 16/06/2012 kl. 22:06 Svar

   Hmm der var da nogle gode tips imellem. Nej du er ikke alene, der er en hel subkultur af folk som kaldes “preppers” som forbereder sig på det værste. Hvis du søger google for det ord, så dukker der masser op. Hvor artiklen ovenfor mest handler om sammenbrud i økonomien/valutasystemet, så tager preppers skridtet videre og forbereder sig på eksempelvis konsekvenserne af at en solstorm skulle ramme jorden (eg. alt elektrisk og magnetisk vil holde op med at fungere), eller borgerkrig, eller at Fukushima skulle lække nok radioaktivitet til at lægge hele den nordlige halvkugle øde (det er der et rygte der siger at det vil…), eller andre katastrofescenarier som er oppe i tiden.
   Jeg er ikke med på prepperbølgen, og går ikke så vidt som til at forberede mig på at vandforsyningen skulle svigte. Men hvad jeg dog har for øje er at man skal være forberedt på at betalingskortet kan holde op med at fungere i en periode. Så derfor har jeg altid 10 kg ris i skabet og andre gode ting så jeg kan holde ud i et par uger. Hvorfor skulle det være til grin? Man kan blive sneet inde eller en eller anden ulykke med noget udslip kan holde en indenfor i nogle dage, hvis man ikke må gå ud. Det er da gennemgående fornuftigt at have et lille lager.

 12. Anne 17/06/2012 kl. 10:57 Svar

  For mange år siden kom min døde søster i en drøm og advarede mig om at noget frygteligt ville ske og pegede mod sydvest. Hun var meget bekymret. Jeg organiserede derefter et lille katastrofelager. Jeg boede på daværende tidspunkt i Nordsjælland med mine forældre i et lille hus med brændeovn. De lavede mad på gaskomfur, med en gasflaske udenfor huset. Jeg købte ekstra flaske gas(stor), ekstra brænde, instant kaffe, flødepulver, sukker , stearinlys, tændstikker osv. Jeg fortalte alle at de skulle forberede sig på at noget ville ske, og gav dem det råd at lave et lille lager af det mest nødvendige. Ingen reagerede. Min famile lavede konstant grin med mig. Det var i august. Så tog jeg et halvt år til Indien og blev en december dag informeret om at en frygtelig orkan havde ramt Danmark. Fra sydvest. På min forældres store naturgrund var der væltet 8 store træer. Strandvejen var fuldstændig blokeret af væltede træer, el-ledninger lå overalt så ingen kunne færdes ude. Der var koldt udenfor og ingen elektricitet i 8 dage. Jeg ringede til min mor, der græd og var så taknemmelig for mit lille katastrofe-lager. De havde det varmt, kunne lave mad, havde tændt den gamle petroleums lampe, stearinlys overalt, lavede kaffe og te når de ville og havde masser af mad. Kattene havde maser af mad og alt var i orden. Radioen virkede fordi jeg havde købt ekstra batterier så de kunne følge med i hvad der skete udenfor.

  Indtil for et år siden har jeg ikke følt det nødvendigt med et nødlager, men efter utallige drømme med at kloden tilter og tsunamier kommer og oversvømmer Danmark – gigantiske bølger, har jeg lavet en nødplan, et lager og checket hvor der stadig er farbart hvis havet stiger (som resultat af smeltede poler). Jeg fik allerede at vide (af førende finansrådgiver i USA) i 90’erne at et globalt finansnedbrud var på vej og advarede alle mod at tage lån i deres huse. Ingen lyttede. Jeg var atter til grin. Så tak for de søde ord.

  • FD 17/06/2012 kl. 14:29 Svar

   “Al sandhed gennemgår tre faser. Først latterliggøres den. Dernæst møder den hård modstand. Sidst accepteres den som selvindelysende.” – Arthur Schopenhauer

 13. Kashif Malik 03/07/2012 kl. 04:18 Svar

  Er der nogle der kunne fortælle mig om muligheden for at gå til nogen form for overlevelseskurser eller hold/grupper i Danmark , gerne i københavn eller i nærheden?

  Jeg har prøvet at google mange gange uden held. Det er naturligvis en selvfølge at gå til MMA eller lignende men jeg tænker på direkte overlevelse.

  • Admin 04/07/2012 kl. 14:44 Svar

   Mig bekendt findes der ingen sådanne kurser i Kbh og omegn. Meld meget gerne tilbage hvis du finder ud af noget.

   • Kashif Malik 05/07/2012 kl. 11:39 Svar

    Skal gerne informere jer yderligere hvis jeg er så heldig at finde ud af noget omkring det men tror jeg har opgivet håbet. Man skulle have gået til spejder da man kunne 😀

    FD: Tja også det, man ved self aldrig hvad man kunne få brug for, men nej jeg bor i indre kbh så jeg tænkte mere på hvordan man udnytter elektriske komponenter bedst muligt, eller sågar hvordan man laver sine egne. Sådan noget urban survival hvis du forstår

    Men ja, tror jeg må holde mig til mine bøger indtil videre, selvom det ville have været rart at få noget praktisk erfaring

    • Admin 13/07/2012 kl. 09:46

     Hvilke bøger læser du?

    • Kashif Malik 13/07/2012 kl. 22:24

     Jeg har en del forskellige, jeg har en om landbrug og hvordan man gør det bedst hvis man vil ud i det, har en om urban survival men den snakker desværre om at man skal skynde sig at købe et hus på landet mens man kan istedet for at blive boende i byen. Og det er sgu ikke lige muligt for mig og mange af os tror jeg.
     Faktisk tror jeg i det hele taget der er meget lidt info om survival og hvad man kan gøre når man bor i en lejlighed andet end at købe sølv self og købe masser af mad som kan holde i lang tid og self gå til kampsport. Landbrug i en lejlighed kan vist bare ikke lade sig gøre , jeg har prøvet på min altan uden held haha.
     Vi må se hvad fremtiden bringer

     Anne: Det vil jeg gøre, tusind tak !

    • FD 15/07/2012 kl. 02:06

     Nu ved jeg ikke præcist hvor du bor, men mange kommuner har nogle kolonilodder som er forbeholdt folk i kommunen som ingen have har. På grund af den der bopælspligt kan de ofte erhverves ganske billigt (under 100.000), og så har du jo derefter frit slag til at bygge solceller, hjemmelavede batterier, lære at dyrke jorden og hvad du nu har lyst til.

  • FD 04/07/2012 kl. 22:14 Svar

   Altså mener du sådan noget som at lære at overleve i ødemarken ved at leve af landskabet og kunne bygge noget læ osv?

 14. Anne 13/07/2012 kl. 10:37 Svar

  Hvis du læser engelsk så prøv at gå ind på den hjemmeside der hedder poleshift.ning

  Gå direkte til en af de diskussioner om survival in the aftertime. Der er masser og atter masser af praktiske råd til hvordan man bygger en shelter og laver ild og den slags. Hjemmesiden har en del brugere fra hele verden der dagligt rapporterer om revner i jorden, jordfaldshuller (sinkholes) jordskælv og oversvømmelser. De er langt mere opdateret end tv avisen der foretrækker lange indslag med børns mælketænder og lignende “hyggelige” indslag. Oftest er der postet videoer fra nyheds tv i de pågældende lande og friske billeder taget af de mennesker der bor i området. Det er lidt mærkeligt at de der har lavet hjemmesiden påstår de er informeret af folk fra andre planeter, men de mennesker der bidrager til de dugfriske rapporter er helt almindelige mennesker der også har opdaget at der er noget under opsejling, der ikke nævnes i tv. Der er masser af foto af solen med objekter i nærhed der ikke burde være der ifølge dem. Det er det de kalder planet X.

  Men altså, en masse praktiske råd, videoer om overlevelse.

 15. Anne 14/07/2012 kl. 10:59 Svar

  Den økonomiske og globale krise stikker dybere end man tror. I USA har man den værste tørke nogensinde. På Grønland smelter indlandsisen. Bank skandaler åbenbares og størst ag alle kriser er den vi mennesker befinder os i. Vi er igennem langsom tilvænning af goder og “velfærd” blevet vænnet til at skulle rette ind og bøje os for autoriteter og vores regering en marionet af magteliten i EU. Vi får udstukket det ene direktiv efter det andet der krænker vores fundamentale ret til frihed. Og frihed er havd denne verdensomspændende krise handler om. det er en iskold opvågning til en grim realitet, menlig at vi er vænnet til at leve et liv i luksus på lånte penge. Det har presset boligpriserne så meget op at mange må glemme nogensinde at få råd til at eje egen bolig. Især hvis de er handicappede, syge, ufaglærte eller sat uden for arbejdsmarkedet af andre grunde. At skulle spare op til at købe et hus idag kontant vil tage hele livet. Og det er frygteligt at vi på den måde er fanget ind i et lånehelvede hvor vi efter at have betalt til vores ejerbolig i 30 år har betalt det oprindelige beløb hele 3 gange. Det der er på vej, som alle guru’er og vismænd taler om er en bevidsthedsændring. E kæmpe bevidsthedsændring, hvor menneskene har fået nok af magtfulde mennesker der bestemmer over dem, tømme deres land for ressourcer og malke dem for penge gennem skatter og efterlade dem som fede, ukritiske tv narkomaner på nervemedicin.
  Derfor er den egentlige forberedelse til den frygtelige økonomiske krise der kommer, i virkeligheden mentalt og følelsesmæssigt. Det man kan gøre er at slukke sit tv som det første. Komme i god fysisk form, meditere, gå så meget ud i naturen som det er muligt og det kan man gøre selv om man bor i en lejlighed i København. Næsten alle kan købe en brugt cykel billigt. Dernæst genoverveje hvad det er for et liv man vil have. Et liv som økonomisk afhængig slave og en underkastelse af hvad EU dikterer eller et mere frit menneske? Den ting man kan gøre når man bor i lejlighed er at begynde at give kærlighed til andre. At opbygge venskaber og gennem hjælpsomhed (som ikke koster noget) møder man måske en person, der gerne vil dele ud af sine overskuds grøntsager fra kolonhave huset. Man kan tage en tur rundt i kolonihave området og tilbyde sin arbejdskraft til små opgaver i stedet for at hænge ud på cafeer eller se tv i sin lejlighed. Vi må ud af vores små boliger og møde hinanden og se at der er masser af venlige og søde mennesker der gerne vil dele og gerne vil hjælpe. Alene klarer man sig ikke. Vi skal ud af EU ud af Facebook og væk fra vores TV og ud i naturen, møde andre mennesker og skære vores forbrug ind til benet og i stedet købe sølv og guld, købe en god rygsæk og have den pakket og klar til hurtig udrykning i tilfælde af at det hele bryder sammen. Så er der måske nogle af de mennesker man har hjulpet der har en lille hytte i Sverige eller nogen der har plads på sodaen et sted hvor der er brug for en mand til at slå græs eller grave have eller bare være der som en slags beskyttelse. Men som anonym mand – ja, så er der i hvertfald ingen kvinder der vil invitere indenfor….Så ud og hjælp på krise centre eller i foreninger eller i kolonihaverne. Brug fantasien!!!!! held og lykke med friheden!!!

 16. Thomas 06/08/2012 kl. 21:39 Svar

  Hej alle sammen.

  I november 2010, blev jeg bevidst om hvordan verden situationen så ud. Det var ved et tilfælde, at jeg faldt over en video på nettet. Og siden er vi nogen stykker som følger med, på nettet. Du får slet ikke det samme indblik ved, at se “tv avisen”.

  Gode hjemmesider at følge med på er:
  http://www.collapsenet.com
  og http://www.zerohedge.com

  Synes det er vildt svært, at få folk til, at indse det kun bliver værre. Har virkeligt prøvet og snakke med min familie om det. Men de tror som, mange andre at det hele nok skal gå.

  Den dokumenter, der fik mig til at “vågne op” hed – Collapse.
  Video’en kan ses på youtube:

  En video, alle burde se!!

  Mvh Thomas

  • Admin 10/08/2012 kl. 12:10 Svar

   Jeg kender alt til det, at det er svært at få folk til at lytte, hvilket da også skabte grundlaget for denne hjemmeside. Tak for tippet Thomas!

 17. Halfdan Timm 25/05/2013 kl. 17:06 Svar

  Nu siger du “lovgivning på det man ejer” er lig med risiko.

  Hvad tænker du om fast ejendom – er der tilstrækkeligt meget lovgivning på dette emne til, at du selv ville undgå det til fordel for investering i ædelmetal?

  Pft.

  Mvh. Halfdan

  • Admin 31/05/2013 kl. 12:38 Svar

   Jeg skriver “lovning”, dvs. et løfte om at modparten, som reelt set opbevarer aktivet for dig, opfylder sin forpligtelse når du ønsker det.
   Jeg ved ikke nok om lovgivningen omkring fast ejendom, men jeg ser “tag over hovedet” som den ultimative investering. Foruden mad og drikke må det være det primære mål for enhver opsparing/investering.

Skriv en kommentar