Er bunden i sølvprisen nået nu?

Skrevet af den 19/05/2011 i Økonomi - Kommentarer lukket til Er bunden i sølvprisen nået nu?

Hvis man satser på at forudse top og bund i markederne, ender man ofte med at blive skuffet. En bedre strategi er, at man køber i små bidder på vej ned og op igen. På denne måde køber man billigere end gangen før indtil bunden er nået. Kun professionelle investorer kan tilnærmelsesvis time en bund og en top i sølvprisen, og ofte rammer de også forkert.

Derfor vil vi ikke med dette indlæg proklamere, at bunden er nået for i denne omgang, men i stedet gøre vores brugere opmærksom på den langsigtede trend som er klart opadgående. Er man stadig i tvivl om fundamentalerne for guld og sølv, så bør man læse vores artikler med udgangspunkt i “Kom i gang” sektionen.

Det eneste vi kan konkludere er, at prisen på sølv er betydelig lavere end den var i slutningen af april, og tror man på, at sølv vil stige meget mere (hvilket vi naturligvis gør), så kan dette være en gylden mulighed for at købe op – også selvom bunden måske ikke er nået endnu.

På grafen ovenfor har vi indtegnet nogle modstandslinjer som sølvprisen skal bryde for at kunne krybe højere op. Den første modstand ligger omkring USD35,40 og blev testet i går. Sølv havde dog ikke succes med at bryde den i første omgang, men brydes niveauet i dag, vil det være et rigtig godt signal om, at bunden er nået for denne gang. Vi forudså i et tidligere indlæg, at USD34 ville virke som stærk support, men i stedet blev det USD33 der kom til at holde. En test af et supportniveau over tre omgange uden succes er et godt teknisk tegn.

Den langsigtede trend blev altså ikke brudt – på trods af en 30% korrektion – som kan ses af grafen til venstre. Den bouncede perfekt af supportlinjen som forventet.

Denne graf afslører måske også en af grundene til sølvets voldsomme korrektion. Det ser ud til, at sølvet var kommet lidt foran sig selv, og trængte til en korrektion. En af grundene til dette kan være, at margin kravene før korrektionen ikke havde fulgt med udviklingen i prisen, og derfor drev prisen hurtigere op end hvad der var “sundt” for markedet. Havde CME løbende hævet margin i takt med prisstigningerne ville korrektionen højst sandsynligt ikke have været så kraftig som vi blev vidner til. Men nu hvor CME skrev historie ved at hæve margin fem gange på otte dage, kan sølv atter en gang fortsætte sin himmelflugt.

At dømme ud fra Jer brugeres mening om prisen på sølv ved årets afslutning i den seneste afstemning, så er I overvejende positive. Det er interessant at se, hvad Jeres er, da det i sidste ende er forventninger til fremdig pris der bestemmer spotprisen. Man kan så diskutere, hvor stor positiv bias der er hos vores brugere, da I jo tilhører en lille “oplyst” skare af folk der betvivler den førte i Verden. Størstedelen af befolkningen har ikke den fjerneste idé om hvad prisen på sølv er, hvis de bliver spurgt (I kan jo teste på jeres familie eller venner).

2/3 af jeres stemmer siger, at prisen på sølv vil bryde den nominelle rekord på USD50 i løbet af 2011. Dette er et særdeles bullish signal om, at I tror på, at denne “korrektion” blot var et lille hop på den langsigtede graf over sølv. Ved årets udgang vil vi sikkert ikke engang kunne huske hvad der skete i starten af maj, da prisen måske har sat nye højder til den tid.

Vi forventer, at prisfaldet har nogenlunde stabiliseret sig nu, og at man ikke skal være bange for yderligere kraftige fald. De fleste spekulanter er siet fra og det ser ud som om, at dem der har været “short” sølv sidste korrektionen startede, så småt er begyndt at inddække deres positioner. Man ved dog aldrig hvad der kan ske de næste uger, og kommer deres flere restriktioner på sølvmarkedet, er det bestemt muligt at se yderligere fald. For den langsigtede investor kan man dog nu få sølv betydelig billigere end for få uger siden.

Om forfatteren

Vi startede Sølvinvestor i februar 2011 og vores interesse ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Der er lukket for kommentarer.