Sølvpris over 40 dollars per ounce

Skrevet af den 08/04/2011 i Økonomi - 0 kommentarer

I dag er sølvprisen brudt igennem 40 dollar grænsen uden de store problemer. Vi havde troet, at vi ville se mere modstand, men igen blev vi overrasket over sølvets styrke. Vores om, at sølvet ville ende i USD40 inden ugens udgang, holdt altså stik. Nu vil vi gerne se prisen lukke solidt over niveauet for at få bekræftelse om, at niveauet er brudt og nu i stedet virker som support.

Hvis vi skal få helt ret i vores forecast betyder det, at guldprisen skal teste USD1.500. Guldet ligger i skrivende stund i USD1.469, så det er nok for optimistisk at vi når prisniveauet allerede i dag. Det er dog vores stærke overbevisning, at vil teste og måske lukke over 1.500 dollars per ounce i næste uge.

Børsen bringer i dag en artikel der nævner, at nu ligger over USD40, og vil fortsætte mod USD50 inden årets udgang. Det er dog også det eneste vi er enige i artiklen om. Med denne kraftige uptrend vil vi naturligvis teste USD50 – og med størst sandsynlighed lang tid før 2012!

Artiklen citerer en “ekspert” for at sige, at sølv vil fortsætte til USD50, men at investorer her vil tage profit og prisen vil falde drastisk.

Vi er sådan set enige i, at USD50 vil være en svær modstand at bryde, da det er et psykologisk all time high fra start firserne. Man skal dog huske på, at det er et nominelt high, og givet rekorden blev sat for 31 år siden, befinder vi os i et teknisk uudforsket prisniveau. Det betyder dermed, at modstanden muligvis ikke vil være så stærk som de såkaldte eksperter forventer. Der er nok investorer der vil tage profit, men hovedparten af dem der køber rigtigt sølv (fysisk bullion sølv) vil beholde det på trods af den høje pris. Det er bestemt muligt, at sølv vil indfinde sig i en længere konsolideringsperiode omkring dette niveau, men prisen vil i sidste ende fortsætte højere.

De fundamentale forhold legitimerer langt højere niveauer end USD50 per ounce. ShadowStats.com har beregnet, at en inflationsjusteret rekord ligger omkring USD140 per ounce sølv, hvilket med andre ord er tre gange højere end den nuværende pris.

Eksperten fortsætter med at sige, at udbuddet af sølv er enormt. Det kan ikke være mere forkert! Hvorfor mon prisen er steget så voldsomt det sidste år? Hvis han havde studeret ville han vide, at sølvprisen er bestemt af udbud og efterspørgsel som alt andet. De vilde prisstigninger er et udtryk for, at der er en ubalance mellem efterspørgsel og udbud. Der er næsten intet fysisk investeringssølv tilbage!

Vi går ud fra, at eksperten laver den fejl, at konkludere ud fra mængden af papirkontrakter, hvilket Jeff Christian fra CFTC sidste år i marts indrømmede var 100 gange højere end det fysiske metal. 90 pct. af alt minet sølv er gået tabt i industrien, da det ikke har kunnet betale sig, at genbruge det, som det eksempelvis kan med guld.

De fundamentale forhold for sølv og guld vil ikke ændre sig når sølv rammer USD50 senere i år – tværtimod. En af de primære grunde til at sølv stiger, er en stigende inflation i verdensøkonomien, så en pris på 50 dollar vil være udtryk for langt højere inflation end hvad vi oplever lige nu. Vi tror, at i takt med at prisen stiger vil flere og flere almindelige investorer komme til markedet hvilket vil presse prisen fortsat opad.

Det er sjovt, at hver gang ædelmetaller bliver nævnt i medierne, er de altid omtalt med en negativ tilgang. Hvor mange artikler advarer mod at investere i Apple eller Netflix? De fleste mainstream medier poster artikler om, hvor klogt det er at investere i disse, på trods af tilsvarende vilde prisstigninger.

Om forfatteren

Vi startede Sølvinvestor i februar 2011 og vores interesse ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Skriv en kommentar